Savjetovalište je i ove godine aktivno obilježilo Svjetski dan zdravlja koji Svjetska zdravstvena organizacija od 1950. godine obilježava 7. travnja.

Psiholog Armin Hadžić, voditelj Savjetovališta održao je povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u četvrtak 8. travnja predavanje za studente Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predavanje je bilo na temu holističkog pristupa psihofizičkom zdravlju koje Savjetovalište u okviru svojeg programa Škole zdravlja provodi od 2010. godine. Od 2015. godine program Škole zdravlja provodi se i s učenicama s teškoćama u razvoju. Upravo je taj segment rada i stručne kompetencije Savjetovališta bio predmet od pojačanog interesa za studente, buduće edukacijske rehabilitatore i socijalne pedagoge. Tim predavanjem nastavlja se višegodišnja suradnja Savjetovališta s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom.

Svjetski dan zdravlja je osmišljen kao dan podizanja svijesti o određenoj zdravstvenoj temi koja je u tom trenutku obilježena kao prioritetna i zahtijeva pojačane napore. Pandemija COVID-19 teško je pogodila sve zemlje, a njezin se utjecaj najviše osjetio na zajednicama koje su ranjive. Svjetska zdravstvena organizacija ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava pod sloganom ”gradimo pravedniji i zdraviji svijet”. Pokretanjem globalne kampanje, ovaj slogan utjelovljuje jedno od temeljnih načela Ustava SZO koje glasi: Uživanje najvišeg mogućeg zdravstvenog standarda jedno je od temeljnih prava svakog čovjeka bez obzira na rasu, vjeru, politička uvjerenja, ekonomsko ili socijalno stanje.