SAVJETOVALIŠTE ZAPOČELO SURADNJU SA STUDIJSKIM CENTROM SOCIJALNOG RADA PRAVNOG FAKULTETA U ZAGREBU

Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj, pri POU Hrvatski dom Petrinja započelo je  suradnju sa Studijskim centrom socijalnog rada, pri Pravnom fakultetu u Zagrebu. Time je u akademskoj godini 2020/21. omogućeno da studenti mogu odraditi terensku praksu iz kolegija “Osnove savjetovanja” u svojoj lokalnoj zajednici. Navedeni kolegij “Osnove savjetovanja” na Studijskim centrom socijalnog rada, pri Pravnom fakultetu u Zagrebu vodi doc.dr.sc. Marina Milić Babić.

Cilj ove terenske prakse je da se studenti socijalnog rada kroz osobno iskustvo upoznaju s različitim tipovima djelatnosti u području savjetovanja klijenata / korisnika usluga i sa specifičnim pristupima rada s različitim korisnicima. Trenutno je jedna studentica socijalnog rada uključena u terensku praksu u Savjetovalištu, koja će pod vodstvom psihologa Armina Hadžića imati priliku upoznati specifičnosti direktnog rada s korisnicima te drugim poslovima koji su vezani uz rad Savjetovališta.

Istraživanja su pokazala da je neposredno iskustvo terenske prakse pod vodstvom stručnjaka višestruko korisno za studente koji time dobivaju priliku integriranja iskustvenog učenja s teorijskim znanjem.

Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj ovom novom suradnjom pokazuje primjer dobre i uspješne suradnje lokalne zajednice s renomiranim akademskim ustanovama.