Dani doma - Kabinet za logopedsku podršku

 

Dana 24.11.2020. održana je virtualna radionica s roditeljima neurorizične djece (korisnika usluga Kabineta za logopedsku podršku POU Hvatski dom Petrinja).

Na radionici je sudjelovalo 42 roditelja iz 32 obitelji. Bilo je riječi o poticanju razvoja jezika i govora kroz razne osjetilne sustave.

zoomRadionica

Senzorno istraživanje urođeno je svima nama, još od vremena prije poroda. Senzorno istraživanje istodobno stimulira sva osjetila. Ta iskustva mogu uključivati dodir, sluh, vid, okus, miris, ravnotežu i propriocepciju. I sva ta osjetila zajedno potiču mnoga područja razvoja kod djeteta. Korištenje različitih osjetila odjednom omogućava djeci da razviju jezične, kognitivne, motoričke i socijalne vještine, ali i imaginaciju. Zanimljivo je primijetiti da senzorno istraživanje ima ogroman utjecaj na jezično i govorno područje dječjeg razvoja.

C360 2020 11 24 14 27 13 133          

Danas smo kroz praktične, svakodnevne primjere došli do novih ideja za kvalitetnu i konstruktivnu igru s našim najmlađima u svrhu poticanja razvoja jezika i govora.  Uz aktivno sudjelovanje polaznika radionice, prikupili smo velik broj prijedloga razvojnih aktivnosti uz pomoć kojih će se oni najmlađi zdravo i veselo razvijati u komunikacijski kompetentne sudionike društva.