Kabinet za logopedsku podršku

 

U sklopu Petrinjskog tjedna zdravlja, Kabinet za logopedsku podršku koji djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja organizira niz aktivnosti. Prva od njih bilo je predavanje na temu „Pristupi u radu s djecom s autizmom“ koja je održana u Velikoj učionici petrinjskog Hrvatskog doma.

Predavanje je održala magistra logopedije Katarina Matijević, voditeljica Kabineta za logopedsku podršku koja je podsjetila kako su predavanje održali povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji je obilježen prošloga tjedna, a i cijeli mjesec travanj je mjesec koji je posvećen svjesnosti o autizmu. Predavnju su se odazvale djelatnice sisačkih vrtića, te stručnjaci UOSI Mala kuća iz Petrinje.

Iako postoji mnoštvo suvremenih istraživanja i izvrsnih materijala namijenjenih roditlejima, odgajatlejima, učiteljima i ostalim službama koje djeci i mladima s autizmom te članovima njihovih obitelji nude pomoć, ovim predavanjem su obuhvaćene neke ideje koje se tiču poučavanja i pristupa u radu djece s autizmom.

kabaut3

kabaut3