POU Hrvatski dom Petrinja i galerija Krsto Hegedušić pozivaju vas na koncert:

Tena Lončarević, sopran

Dina Jularić, mezzosopran

Pijanisti: Marija Bajo, Karlo Ivančić

Gošća večeri: Lukrecija Štajcar, sopran

Koncert će se održati u prostoru galerije Krsto Hegedušić.

karlo plakat logo bijeliPROGRAM KONCERTA:

STARI MAJSTOR; ORATORIJ

 

Tena Lončarević, sopran

L.Cherubini : Ahi, che forse ai miei di

G.F.Händel: If guiltless blood be your intent

 

Dina Jularić, mezzosopran

C. Gluck : O del mio dolce ardor

G. F.Händel: But who may abide

 

PJESME 19. I 20. STOLJEĆE

Tena Lončarević

R.Schumann: Myrthen op.25 - Widmung

A. Zemlinsky : Lied der Jungfrau

 

Dina Jularić

P. I. Čajkovski: Merknet slaby svet svechi

M. de Falla: Asturiana

 

HRVATSKI AUTOR

Tena Lončarević

S. Albini : Oproštaj

 

Dina Jularić

J. Hatze: Serenada

 

GOST KONCERTA

Lukrecija Štajcar, 2. PR sopran

Mentor: Tihana Herceg Ivšić, prof.

A. Dvorak: Struna Naladena

I. Lang: Rika je bili grad

ARIA

Tena Lončarević

F. Cilea : Ecco respiro appena... Io son l'umile ancella, arija Adriane iz opere Adriana Lecouvreur

 

Dina Jularić

Camille Saint-Saëns: Mon coeur s'ouvre à ta voix, arija Dalile iz opere Samson i Dalila

 

DUETI

J. Offenbach: Barcarolle – Belle Nuit

H. Purcell: Sound the trumpet

 

Točke pripremio: Tonči Ante Petković, prof.mentor

Pijanisti: Marija Bajo, Karlo Ivančić

 

 

Tena Lončarević rođena je 1996. u Zagrebu. Glazbeno obrazovanje započinje kao učenica gitare u Glazbenoj školi Frana Lhotke PO Petrinja. Upisavši smjer opća gimnazija u Srednjoj školi u Petrinji, paralelno upisuje solo pjevanje u klasi prof.Marice Pernar u Glazbenoj školi Frana Lhtoke u Sisku. Redovito nastupa na svim školskim produkcijama te brojnim drugim događanjima ( Dani Miroslava Miletića, županijski susreti glazbenih škola Sisačko – moslavačke županije). Tijekom srednjoškolskog obrazovanja četiri puta sudjeluje u Glazbenim svečanostima mladeži u Varaždinu sa Zborom Srednje škole Petrinja, u kojem djeluje kao član zbora i solist. Također sudjeluje u festivalu orgulja i komorne glazbe „Anabasis“ koji organizira red. prof. art. Ljerka Očić ( Muzička akademija u Zagrebu). Trenutno studira Germanistiku i Talijanistiku na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. Od prosinca 2016. nastavlja učiti pjevanje kod prof. Ante Tonči Petkovića.

///

Dina Jularić rođena je 1992. godine u Baselu, u Švicarskoj. Klavir počinje učiti sa šest godina kad upisuje osnovnu glazbenu školu u Kazahstanu. Glazbenu školu nastavlja pohađati u Sarajevu i Zagrebu, gdje maturira u GŠ Blagoja Berse. Trenutno je studentica pete godine klavira u klasi prof. Ante Milića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tokom svoje glazbene naobrazbe bila je član mnogih zborova, uključujući zbor pravnog fakulteta i zbor Muzičke akademije s kojim je nastupila u operi Carmen, G. Bizeta. Na prve satove pjevanja kreće 2015. godine kod prof. Ante Tonči Petkovića. Danas je učenica drugog razreda srednje škole, smjer solo pjevanje, u GŠ Karlovac. Tokom svog relativno kratkog bavljenja solo pjevanjem nastupila je u Karlovcu, Korčuli, Osijeku, Novom Sadu i Ljubljani. Dobitnica je visokih prvih i drugih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Osijeku, Ljubljani i Novom Sadu.

///

Marija Bajo (1989) u osmoj godini upisuje osnovnu muzičku školu u Novoj Biloj gdje joj je klavir predavao profesor Josip Popović. Nakon završene Srednje glazbene škole „Jakova Gotovca“ i opće gimnazije u Novom Travniku 2008. godine, upisala je klavir na Muzičkoj akademiji u Sarajevu kod profesorice Olane Sijari. Uspješan studij potvrđuju nagrade s par internacionalnih natjecanja, druga nagrada u kategoriji klavirski duo na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu i treća nagrada na međunarodnom pijanističkom natjecanju Banjalučki bijenale. Od početka studija u Sarajevu sudjeluje u produkciji festivala i projekata u kulturi počevši s volontiranjem na Sarajevo film festivalu. Od 2011. godine do danas, radila je na: Sarajevo Chamber Music Festival, Balet fest Sarajevo, Sarajevo Sonic Studio, međunarodni književni festival Bookstan, itd. Koncertnu sezonu 2013/2014 Muzičke akademije u Sarajevu je bila asistent prodekana za koncertnu djelatnost. U klasi profesora Ante Milića uspješno diplomira sa završnim koncertom 2017. godine. Trenutno radi u školi suvremenog plesa Ane Maletić kao korepetitor i profesor klavira.

///

Karlo Ivančić (Banja Luka, 1989.) magistrirao je 2012. godine, na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u razredu Dalibora Cikojevića koncertom u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

Iste godine upisao je usavršavanje u klasi profesora Rubena Dalibaltayana, a zatim upisuje poslijediplomski specijalistički studij klavira također u klasi prof Dalibaltayana.

Osvojio je dvadeset nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Jedan je od najistaknutijih hrvatskih pijanista mlađe generacije.

Kao solist nastupao je sa Zagrebačkom filharmonijom, te sa Simfonijskim puhačkim orkestrom OSRH. Akademsku godinu 2011./2012. proveo je na usavršavanju kod profesora Balázsa Szokolaya u Weimaru i Grazu. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika te Hrvatskog društva skladatelja. Uz koncertiranje radi u glazbenoj skoli Fran Lhotka te na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.