Četvrtak, 9.11.2017. u 19:30 sati

soniaMala dvorana Hrvatskog doma

Ulaz besplatan

 

Allo Allo Quartette feat. Sonia...
...je zagrebački kvintet koji je u kratkom roku postao jedno od najzanimljivijih osvježenja na klupskoj sceni metropole i šire. Sastav je okupljen 2013. na inicijativu karizmatične profesorice francuskog jezika Sonje Granić Stević i violiniste Brune Urlića, koji godinama manevrira glazbenim izričajima etno-glazbe, pop-rocka i gypsy swinga. Sonja, inače vrsna poznavateljica francuskog jezika i strastvena obožavateljica šansone dugo je tražila okvir u kojem bi publici manifestirala svoj osebujan stil i vrlo posebnu interpretaciju glazbenih dragulja koje su nekada izvodili E.Piaf, J.Brel, J.Dassin, C.Aznavour, J.Gréco, Y.Montand, H.Salvador, G.Marchand, ili u novije vrijeme ZAZ, Caravan Palace ili Paris Combo...

Za ovu glazbenu avanturu, B.Urlić okuplja originalnu formaciju svojih dugogodišnjih suradnika iz različitih glazbenih izričaja. Perkusionist Krešimir Oreški (Kries, Ezerki & 7/8, Iroko) - poklonik afričke glazbe, gitarist Pavle Miljenović (Balkan ZOO, Vedran Ružić Kvartet) – sjajan jazz gitarista sa diplomom iz Klagenfurta, te ponajbolji hrvatski basist/kontrabasist Henry Radanović (teško je uopće i nabrojati sve njegove glazbene suradnje, te nagrade Status i Porin), pridružili su se Urliću (Massimo, Z. Predin, Mavi Kan, Ezerki & 7/8, Damir Kukuruzović) u namjeri da se kreira potpuno novo ruho za njihov zajednički glazbeni odabir. Poletan stil, virtuozne glazbene dionice i sjajna komunikacija Sonje S.G. s publikom, donosi vrhunsku zabavu za brojne poklonike francuske glazbe u Hrvatskoj i šire. Sastav je u kratkom vremenu nastupio na mnogim klupskim pozornicama i svakim danom stječe sve veći broj poklonika.

Dvosatnim performansom Sonja & Allo Allo Quartette publiku provode pariškim predgrađima u kojima je nastao gypsy swing, opskurnim, ali šarmantnim lokalima Bellevillea i Montmartrea gdje se stvarao kult Edith Piaf, a zatim ih ogrnu blještavilom avenija, bulevara i trgova o kojima su pjevali Joe Dassin, Yves Montand, Gilbert Bécaud i mnogi drugi prvaci šansone. Sonjina dojmljiva interpretacija na besprijekornom francuskom jeziku, uz strastvenu glazbenu pratnju Allo Allo Quartetta protkanu dojmljivim solo-dionicama, učinit će njihov koncert praznikom za sve ljubitelje francuske glazbe.