Izložbe:


TOŠO DABAC ''ČOVJEK U PROSTORU''

27. 6. - 30. 7. 2017.

Otvorenje izložbe: utorak, 27. lipnja 2017., u 20,00 sati

Galerija Krsto Hegedušić u 2017. godini obilježava 30 godina svog postojanja i povodom ove obljetnice realizira izložbu Toše Dabca pod nazivom Čovjek u prostoru koja je rezultat suradnje galerije Krsto Hegedušić s Arhivom Tošo Dabac, Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb i Gradom Zagrebom.

Ova izložba ima za cilj donijeti posve novu vezu i svježi fini sloj u ponovnom pozicioniranju, potvrdi kao i sasvim sigurnim izvjesnostima valorizacije mjesta koje zauzima fotografija Toše Dabca u hrvatskoj povijesti umjetnosti. Ono što se čini u ovom našem novom kontekstu veoma znakovito, nije široka vremensko-sadržajna kontekstualizacija u odnosu spram grupe Zemlja, već mikroskopska, povijesti umjetnosti do sada pomalo nevidljiva i konkretna umjetnička paralela između Toše Dabca i Krste Hegedušića. Izložba će kroz specifičan izbor fotografija Toše Dabca ukazati na sadržajne i tematske poveznice između dvojice umjetnika, rasvijetliti srodnost elementarnih činjenica unutrašnjih umjetničkih poriva koji su kod Dabca i Hegedušića uvjetovali snažne i sugestivne opuse čija recepcija danas ponovno vraća u fokus identitet čovjeka u prostoru. Koncert

petak, 2. lipnja 2017., 20,00 sati

POU Hrvatski dom Petrinja i galerija Krsto Hegedušić pozivaju vas na koncert:

Tena Lončarević, sopran

Dina Jularić, mezzosopran

Pijanisti: Marija Bajo, Karlo Ivančić

Gošća večeri: Lukrecija Štajcar, sopran

Koncert će se održati u prostoru galerije Krsto Hegedušić.

 

PROGRAM KONCERTA:

STARI MAJSTOR; ORATORIJ

 

Tena Lončarević, sopran              

L.Cherubini : Ahi, che forse ai miei di

G.F.Händel: If guiltless blood be your intent        

                              

Dina Jularić, mezzosopran

C. Gluck : O del mio dolce ardor

G. F.Händel:  But who may abide                                                            

 

PJESME 19. I 20. STOLJEĆE

Tena  Lončarević

 R.Schumann:  Myrthen op.25 - Widmung                                                           

A. Zemlinsky :  Lied der Jungfrau

                                                              

Dina Jularić

P. I. Čajkovski: Merknet slaby svet svechi

M. de Falla: Asturiana                                                                                 

 

HRVATSKI AUTOR

Tena Lončarević

S. Albini : Oproštaj 

                                                                                             

Dina Jularić

 J. Hatze: Serenada                                                                                       

 

GOST KONCERTA

Lukrecija Štajcar, 2. PR sopran

Mentor: Tihana Herceg Ivšić, prof.   

A. Dvorak:  Struna Naladena                                                    

I. Lang: Rika je bili grad                                                                                                                             

ARIA

Tena Lončarević

 F. Cilea : Ecco respiro appena... Io son l'umile ancella, arija Adriane iz opere Adriana Lecouvreur

                                                                         

Dina Jularić

Camille Saint-Saëns: Mon coeur s'ouvre à ta voix, arija Dalile iz opere Samson i Dalila     

                                                                            

DUETI

J. Offenbach: Barcarolle – Belle Nuit

H. Purcell: Sound the trumpet

 

Točke pripremio: Tonči Ante Petković, prof.mentor                                                                                                                                                                                                       

Pijanisti: Marija Bajo, Karlo Ivančić

                                                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                              

Tena Lončarević rođena je 1996. u Zagrebu. Glazbeno obrazovanje započinje kao učenica gitare u Glazbenoj školi Frana Lhotke PO Petrinja.  Upisavši smjer opća gimnazija u Srednjoj školi u Petrinji, paralelno upisuje solo pjevanje u klasi prof.Marice Pernar u Glazbenoj školi Frana Lhtoke u Sisku. Redovito nastupa na svim školskim produkcijama te brojnim drugim događanjima ( Dani Miroslava Miletića, županijski susreti glazbenih škola Sisačko – moslavačke županije). Tijekom srednjoškolskog obrazovanja četiri puta sudjeluje u Glazbenim svečanostima mladeži  u Varaždinu sa Zborom Srednje škole Petrinja, u kojem djeluje kao član zbora i solist.  Također sudjeluje u festivalu orgulja i komorne glazbe „Anabasis“ koji organizira red. prof. art. Ljerka Očić ( Muzička akademija u Zagrebu). Trenutno studira Germanistiku i Talijanistiku na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. Od prosinca 2016. nastavlja učiti pjevanje kod prof. Ante Tonči Petkovića.

///

Dina Jularić rođena je 1992. godine u Baselu, u Švicarskoj. Klavir počinje učiti sa šest godina kad upisuje osnovnu glazbenu školu u Kazahstanu. Glazbenu školu nastavlja pohađati u Sarajevu i Zagrebu, gdje maturira u GŠ Blagoja Berse. Trenutno je studentica pete godine klavira u klasi prof. Ante Milića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tokom svoje glazbene naobrazbe bila je član mnogih zborova, uključujući zbor pravnog fakulteta i zbor Muzičke akademije s kojim je nastupila u operi Carmen, G. Bizeta. Na prve satove pjevanja kreće 2015. godine kod prof. Ante Tonči Petkovića. Danas je učenica drugog razreda srednje škole, smjer solo pjevanje, u GŠ Karlovac. Tokom svog relativno kratkog bavljenja solo pjevanjem nastupila je u Karlovcu, Korčuli, Osijeku, Novom Sadu i Ljubljani. Dobitnica je visokih prvih i drugih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Osijeku, Ljubljani i Novom Sadu.

///

Marija Bajo (1989) u osmoj godini upisuje osnovnu muzičku školu u Novoj Biloj gdje joj je klavir predavao profesor Josip Popović. Nakon završene Srednje glazbene škole „Jakova Gotovca“ i opće gimnazije u Novom Travniku 2008. godine, upisala je klavir na Muzičkoj akademiji u Sarajevu kod profesorice Olane Sijari. Uspješan studij potvrđuju nagrade s par internacionalnih natjecanja, druga nagrada u kategoriji klavirski duo na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu i treća nagrada na međunarodnom pijanističkom natjecanju Banjalučki bijenale. Od početka studija u Sarajevu sudjeluje u produkciji festivala i projekata u kulturi počevši s volontiranjem na Sarajevo film festivalu. Od 2011. godine do danas, radila je na: Sarajevo Chamber Music Festival, Balet fest Sarajevo, Sarajevo Sonic Studio, međunarodni književni festival Bookstan, itd. Koncertnu sezonu 2013/2014 Muzičke akademije u Sarajevu je bila asistent prodekana za koncertnu djelatnost. U klasi profesora Ante Milića uspješno diplomira sa završnim koncertom 2017. godine. Trenutno radi u školi suvremenog plesa Ane Maletić kao korepetitor i profesor klavira.

///

Karlo Ivančić (Banja Luka, 1989.) magistrirao je 2012. godine, na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u razredu Dalibora Cikojevića koncertom u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

Iste godine upisao je usavršavanje u klasi profesora Rubena Dalibaltayana, a zatim upisuje poslijediplomski specijalistički studij klavira također u klasi prof Dalibaltayana.

Osvojio je dvadeset nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Jedan je od najistaknutijih hrvatskih pijanista mlađe generacije.

Kao solist nastupao je sa Zagrebačkom filharmonijom, te sa Simfonijskim puhačkim orkestrom OSRH. Akademsku godinu 2011./2012. proveo je na usavršavanju kod profesora Balázsa Szokolaya u Weimaru i Grazu. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika te Hrvatskog društva skladatelja. Uz koncertiranje radi u glazbenoj skoli Fran Lhotka te na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

 

 

 

 Marija Koruga "Ljepota nije dovoljna"

Petak, 19.05.2017. u 19 sati

U gostima kod Hegedušića:
Marija Koruga
''Ljepota nija dovoljna/beauty is not enough''

Galerija Krsto Hegedušić Vas poziva na otvorenje druge izložbe iz ciklusa ''U gostima kod Hegedušića''. Ovaj put predstavljamo radove mlade hrvatske umjetnice Marije Koruge čija veza s Hegedušićem počiva na dva interpretativna i značenjska momenta: činjenici da je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Zlatka Kauzlarića Atača koji je bio suradnik Majstorske radionice Krste Hegedušića u periodu 1968. do 1973. godine, kao i idejnoj koncepciji izložbe pod nazivom ''Ljepota nije dovoljna''. Pojam ljepote u svoj svojoj kompleksnosti unutar suvremenih umjetničkih praksi višesruko je povezivan i uz Hegedušićev rad, osobito u domeni estetsko-etičkoga, a upravo je to važan segment za razumijevanje radova kojima se Marija Koruga predstavlja u galeriji Krsto Hegedušić:

''Objedinjujući naslov ciklusa, „Ljepota nije dovoljna“, implicira teror estetike koji je ponajprije usmjeren na percepciju i vrednovanje ženskoga spola. Ali, uistinu razmatranje spomenutoga ženskoga principa ostvaruje se na razini samih djela, njihove estetike i forme koja na sugestivan način ukazuje na iskustvo spomenuto u ludički sročenim nazivima. Logika pars pro toto ostvaruje se na formalnom sloju, ali možda još više na relaciji odnosa između pojedinih djela, i u samom njihovom funkcioniranju unutar cjeline ciklusa.'' / Barbara Vujanović, iz teksta predgovara kataloga izložbe ''Marija Koruga_Ljepota nije dovoljna''

Dođite u galeriju Krsto Hegedušić, u petak, 19. svibnja 2017. godine, s početkom u 19 sati i upoznajte umjetnički svijet Marije Koruge.Orgulje umjetničke radionice Heferer

Četvrtak, 4.5.2017. u 18.30 sati

„Orgulje umjetničke radionice Heferer“

 

Kustosica izložbe: Elizabeta Wagner

Suradnici: Tomislav Faullend Heferer i Edmund Andler Borić

 

Prostor galerije „Krsto Hegedušić“ u Petrinji će u sklopu ovogodišnjeg ciklusa koncerata u organizaciji Ars organi Sisciae ugostiti izložbu pod nazivom „Orgulje umjetničke radionice Heferer“. Posjetiteljima će na 10-tak panoa biti predstavljen sažeti pregled rada Umjetničke radionice Heferer.

Radionica kontinuirano djeluje od 1849. kada ju je Mihael Heferer utemeljio u Grazu. Prve orgulje u Hrvatskoj sagradio je 1867. Ubrzo seli tvrtku u Zagreb gdje započinje suradnju s arhitektom Hermannom Bolléom s kojim gradi velike orgulje u Svetištu Majke Božje Bistričke. Nauk je prenio na nećaka, Ferdu Heferera Hubmanna koji započinje proizvodnju klavira i širi područje djelovanja na susjedne države. Nastavlja surađivati s arhitektima pa tako s Josipom Vančašem gradi orgulje Katedrale u Sarajevu. Tijekom “zlatnog doba”, radionica je izgradila 118 instrumenata među kojima i izvorne orgulje crkve sv. Lovre u Petrinji, uništene u Domovinskom ratu.

August Faulend (Faullend) je preuzeo tvrtku tijekom teškog perioda, neposredno nakon prvog i za vrijeme drugog svjetskog rata kada je djelovanje radionice stagniralo. Nevoljama usprkos, August potpisuje nekoliko značajnih instrumenata, uključujući poznate orgulje Nadbiskupskog sjemeništa na Šalati u Zagrebu. Danas se u nanovo sagrađenoj crkvi sv. Lovre u Petrinji nalaze orgulje iz zagrebačke crkve sv. Marka koje je Ferdo sagradio 1891., a August povećao i restaurirao 1935. godine.

Nakon Augusta, radionicu preuzima Ivan Faullend Heferer koji je započeo suradnju sa državnim institucijama za zaštitu spomenika kulture, objavio prvu cjelovitu organološku studiju u Hrvatskoj i uspostavio i danas priznata načela za sistematizaciju i odgovarajuće restauratorske ili konzervatorske zahvate na povijesno vrijednim instrumentima. Danas radionicu vode Ivanovi sinovi Tomislav i August.

Obitelj Heferer je iznjedrila pet generacija graditelja. Opus čini 236 sagrađenih orgulja, mnoštvo harmonija i velik broj restauriranih instrumenata. Ova izložba prikazuje tek fragmente povijesti jedne od rijetkih obitelji u Europi koja se gradnjom orgulja bavi 168 godina u kontinuitetu i koja je uspjela opstati kroz sve društvene sisteme, ratove i krize koji su se izmjenjivali na ovim prostorima.

Na monitoru u izložbenom prostoru posjetitelji će također moći pogledati dokumentarni film Mire Wolf "Majstori orguljari - Heferer i sinovi" u produkciji HRT-a.

 

Elizabeta Wagner

 

Osobe za kontakt:

Elizabeta Wagner, kustosica izložbe, 098 1773 312

Edmund Andler Borić

 

Izložba je otvorena do 20.5.2017.Usamljeni divovi-kamena svjedočanstva

Utorak, 25.04.2017. u 19 sati

 

''Usamljeni divovi - kamena svjedočanstva''

Izložba fotografija starih gradova i utvrda Hrvatske

 

Organizatori izložbe:

 

Arheološki muzej u Zagrebu

Grad Petrinja, Upravni odjel za društvene djelatnosti

Galerija Krsto Hegedušić / POU Hrvatski dom Petrinja

 

 

Zahvaljujući strateškom položaju, područje naše zemlje oduvijek je bilo mjesto susreta i preklapanja različitih kultura i tradicija, čije je uzajamno djelovanje tijekom povijesti postavilo temelje razvoju suvremene europske države ponosne na svu raznolikost i bogatstvo svoga podrijetla. Izložbom fotografija starih srednjovjekovnih gradova i utvrda iz objektiva Tomislava Rosandića, posjetiteljima se predstavlja jedan segment tog bogatog kulturno-povijesnog nasljeđa naše zemlje. Cilj je ovoga izložbeno edukativnog projekta prezentirati neke od najznačajnijih i najdojmljivijih graditeljskih spomenika, ujedno i arheoloških nalazišta te ukazati na vrijednosti koje ovu vrstu nepokretne kulturne baštine čine iznimno važnom iz raznih perspektiva. Stari su gradovi specifična i, iako gustoćom neravnomjerno raspoređena, vrlo zastupljena vrsta baštine na teritoriju Hrvatske. Bilo da je riječ o starom gradu, tvrđavi, utvrdi, kaštelu, burgu ili dvorcu, ovi nam kameni čuvari prošlosti redovito izazivaju divljenje ali i podsjećaju na našu društvenu odgovornost u brizi za njihovim očuvanjem.

 

Mjesto održavanja: Galerija Krsto Hegedušić, Šetalište Josipa Jurja Strossmayera 1, Petrinja

Vrijeme trajanja: 25. travanj – 13. svibanj 2017. godine

Autor fotografija: Tomislav Rosandić

Kustosice izložbe: Anita Dugonjić, Alma Trauber

Grafičko oblikovanje i priprema: Srećko Škrinjarić

Tehnička realizacija postava: Ivan TrohaIzložba ''Uskrsna svjetlost''

Utorak, 11. travnja 2017., 18,00 sati

Izložba pod nazivom ''Uskrsna svjetlost'' u organizaciji Hrvatske žene Petrinja ove godine realizirat će se pod tematskim smjernicama: Veronikin rubac i Zvon drage nam Hrvatske riječi.

Radove na izložbi će ustupiti članice Hrvatske žene Petrinja i Udruge ''Đeram'' iz Dragotinaca.

 

 Stipan Tadić: Motivi iz okolice/Dijalog s Hegedušićem

Četvrtak, 6.4.2017. u 19 sati

 

Galerija Krsto Hegedušić predstavlja novi ciklus izložbi pod nazivom ''U gostima kod Hegedušića''.

Prvi umjetnik – gost nije slučajno Stipan Tadić. Ovaj izložbeni koncept umjetnika u gostima upućuje na anticipaciju i prezentaciju suvremene umjetnosti u okrilju galerije Krsto Hegedušić kao logičan nastavak postulata koje je svojevremeno imala slavna Majstorska radionica Krste Hegedušića te koja je oblikovala značajan broj različitih umjetničkih identiteta čiji opusi danas čine modernu i suvremenu hrvatsku umjetnost, a čiji odjeci se i u ovom momentu mogu prepoznati u radovima mnogih umjetnika. Svojim novim ciklusom pod nazivom Motivi iz okolice/Dijalog s Hegedušićem, Stipan Tadić predstavlja najnoviji ciklus radova koji je, u jednom svom segmentu, nastao kroz suvremenu interpretaciju Hegedušićevog ciklusa crteža Podravski motivi nastalih u periodu 1931-1933. godine.

Demistifikacija umjetnosti, kretanje unutar kompleksnog polja realističnog slikarstva u 21. stoljeću, bilježenje osobnog, svakodnevnog, neposrednog kao i ustrajan i kontinuiran rad neka su od obilježja Tadićevog opusa. Tadićeve kompozicije, opservacije, kao i stvaranje vlastitih paralelnih svjetova, koji postoje u sadašnjosti Krste Hegedušića kao i u sadašnjosti Stipana Tadića, stvaraju nadrealnu vremensku podudarnost, sinkronicitete koji potvrđuju našu univerzalnu ljudsku sudbinu.

Izložbu Motivi iz okolice/Dijalog s Hegedušićem moći ćete pogledati u galeriji Krsto Hegedušić u periodu 6. – 30. travnja 2017. godine.Templari i njihovo nasljeđe

Srijeda, 8. ožujka 2017. u 18 sati          

 

 

Upravni odjel društvenih djelatnosti Grada Petrinje i POU Hrvatski dom Petrinja/Galerija Krsto Hegedušić pozivaju Vas na otvorenje izložbe:

''Templari i njihovo nasljeđe''

koje će se održati u

 srijedu, 8. ožujka 2017. godine u 18,00 sati

 

Galerija Krsto Hegedušić predstavlja izložbu u organizaciji Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Petrine i Muzeja Sveti Ivan Zelina.

Ovo je druga u nizu izložbi koje Upravni odjel društvenih djelatnosti Grada Petrinje organizira povodom obilježavanja 777 godina od kada je Petrinja postala slobodan kraljevski grad.

Izložba će predstaviti eksponate pronađene tijekom istraživačkih konzervatorsko-restauratorskih zahvata koji su prethodili rekonstrukciji župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gori, koje je za izložbu ustupila Sisačka biskupija.

         Autori izložbene koncepcije su: Mladen Houška, Romana Mačković, Vladimir Demetrović i Izabela ŽilićTragom života uz rijeku Kupu

Petak, 10.02.2017. u 18 sati

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe "Tragom života uz rijeku Kupu"

u galeriji Krsto Hegedušić.

 

Za glazbeni dio otvorenja izložbe pobrinuli su se pjevači
​ Zbora mladih Matice hrvatske Petrinja ''Mato Bučar''.

 

O izložbi:

 

''Jeste li znali da Petrinja ove godine slavi 777 godina od svog osnutka, tj. od godine kada je postala slobodni kraljevski grad?
Galerija Krsto Hegedušić poziva vas na prvu u nizu od tri izložbe kojima grad Petrinja predstavlja značajne, a široj javnosti poprilično nepoznate, segmente svoje povijesti. Započinjemo, ni manje ni više, nego značajnim nalazima ostataka dlakavog mamuta koji je živio na ovim područjima i drevnim čamcem (monoksilom) koji je pronađen u petrinjskom dijelu Kupe, a datiran je u vrijeme 14.- 16. stoljeća. Za ovu izložbu dio svojih eksponata je posudio i Gradski muzej Sisak, a sve u svrhu kako bismo vas upoznali s oblicima života uz rijeku Kupu u različitim vremenskim periodima.


Organizatori izložbe su: Grad Petrinja - odjel za društvene djelatnosti i udruga ''Zrinska gora'' iz Petrinje.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Petrinje, Darinka Dumbovića. ''Noć muzeja 2017. u Galeriji Krsto Hegedušić

Petak, 27. siječnja 2017. od 18 do 24 sata

NOĆ MUZEJA 2017.

U GALERIJI KRSTO HEGEDUŠIĆ

 

Tema:

''Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo''

 

PROGRAM:

 

 

18:00 – 19:30

 

Predstavljanje bajkovnice ''Vile s flautama''

 

Bajkovnicu Vile s flautama autorice Ivane Bjelica izdao je Zagrebački ansambl flauta 2015. godine. Ivana Bjelica inspirirana Zagrebačkim ansamblom flauta  kroz devet kratkih priča upoznaje male čitatelje sa jednim čarobnim svijetom u kojem su na mjesto nota došle riječi upućene djeci koja žele otkriti što je to ples vila i kakve to mudrosti njihove priče kriju. Predivne ilustracije  napravile su  Dara Pantelić i Lorena Matić. Bajkovnicu 'Vile s flautama’ moći ćete kupiti za sebe ili svoje najbliže. Sav novac od prodaje bajkovnica namijenjen je za Centar za stručnu psihološku pomoć djeci i roditeljima 'Pričaj mi’, udrugu koja se bavi uprizoravanjem priča na Odjelu hematologije i onkologije u Klaićevoj bolnici koje za djecu imaju terapijski učinak.

 

Predstavljanje bajkovnice predstavlja zanimljivu poveznicu između aktualne izložbe ilustracija u galeriji Krsto Hegedušić, obzirom da je jedna od ilustratorica i Lorena Matić koja izlaže u sklopu izložbe i glazbe. Bajkovnica daje jedan od odgovora kako vizualizirati zvuk?

 

 

 

Nastup Zagrebačkog ansambla flauta (P. I. Čajkovski: Suita iz baleta Orašar)

 

ZAGREBAČKI ANSAMBL FLAUTA čine Renata Penezić, Tamara Coha-Mandić, Ana Batinica, Jelena Geček, Danijela Klarić-Mimica, Lidija Ljubičić, Marija Esih, Ivana Vukojević i Katarina Horvat.

 

Zagrebački ansambl flauta – ZAF - jedini ansambl takve vrste u Hrvatskoj, osnovan je 2012. godine. Jezgru sastava čini kvartet flauta, ali se ovisno o djelima broj izvođača može povećavati bez ograničenja. Ovaj jedinstveni ansambl okuplja već iskusne izvođače, mlade umjetnike i studente flaute, pružajući tako mladima rijetku priliku da steknu dragocjeno koncertno iskustvo i prošire vlastiti repertoar uz suverenu potporu iskusnih kolegica. Sve glazbenice obrazovale su se na različitim visokoškolskim glazbenim ustanovama i usavršavale u zemlji i u inozemstvu. ZAF osobitu pozornost posvećuje izvedbi djela domaćih skladatelja, potičući tako nastajanje novih skladbi, čime doprinose obogaćivanju domaće i svjetske literature za ovaj instrument. Za ansambl su skladali Miljenko Prohaska, Tomislav Uhlik, Alfi Kabiljo, Ivan Josip Skender, Bruno Vlahek, Gordan Tudor, Branimir Rezić,Ivana Kiš i Tior Szirovicza. Repertoar ansambla je vrlo širok te osim klasičnog repertoara prilagođenog ovoj formaciji uključuje i djela skladatelja 20. i 21. stoljeća, koji koriste izrazito napredne sviračke tehnike kreirajući tako fascinantne nove zvukovne pejsaže.

Budući projekti predviđaju suradnju s  Koncertnom direkcijom Zagreb, Tekstilno-tehnološkim fakultetom, Akademijom dramskih umjetnosti i Female Laptop Orchestra iz Londona što će već postojećim djelima dati posve novu dimenziju, naglašavajući njihov karakter, a sinergijom srodnih umjetnosti stvoriti možda i posve novo umjetničko djelo.Nakon tri koncertne sezone ciklusa Tri godišnja doba, imaju iza sebe 15 praizvedenih skladbi, velik broj uspješnih koncerata u zemlji i dvije inozemne turneje:

La Perle du Nord (Novi Sad, Beograd, Skoplje, Bitola i Solun) i

Karusel (Sevilla, Malaga, Benalmadena i Barcelona), koje redovito prate izvrsne kritike.

HRT-Radio Rijeka

Kada bismo znali kako zvuče anđeoske flaute u pričama o raju, tada bismo rekli da smo sinoć upravo tamo bili. Dvanaest prekrasnih žena koje su se stopile sa svojim flautama u nevjerojatno akustičnom prostoru trsatskog klaustra, dvanaest iznijansiranih, čistih, kristalno jasnih tonova svih boja flauta prosule su svoje akorde na publiku zadivljenu svakom novom izvedbom. Program vrlo atraktivan i profesionalno odabran, čak i za one koji često ne posjećuju koncertne događaje: Uhlik: Diptih za 12 flauta, Obradović: Flute session za 6 flauta, Offermans: Bamburia za 7 flauta, Prohaska: Skice za 8 flauta, izuzetno zanimljiva makedonska narodna: Jovano, Jovanke za 6 flauta, def i glas, Kuljerić: Silbanski tanec za 6 flauta i udaraljke, koji je izazvao dugi pljesak publike, i za kraj Corea: Spain za ansambl flauta. Ritmički sjajno uigrane, melodioznih interpretacija, dinamički razigrane i zaljubljene u svoj instrument, djevojke iz Zagrebačkog ansambla flauta posve su začarale publiku koja je dugim pljeskom izmamila dodatak – Argentinski tango. Bila je to večer za pamćenje. www.tzaf.tumblr.com

U Petrinji će Zagrebački ansambl flauta izvesti sljedeći program:

Petar Iljič Čajkovski: Suita iz baleta Orašar

 

1. Uvertira

2. Marš

3. Ruski ples- Trepak

4. Arapski ples

5. Kineski ples

6. Ples šećerne vile

7. Ples mirlitona

8.Valcer cvijeća

 

 

20:00 – 21:00

 

Otvorenje izložbe ''Petrinjska glazbena razglednica'' // iz privatnih arhiva

 

Izložba će predstaviti fragmente građe iz privatnih arhiva koji se brižno čuvaju u petrinjskim domovima i obuhvatit će fotografije, plakate, notne zapise, pjesmarice te predmete, a prikazuju razvoj glazbenog života u Petrinji kroz 20. stoljeće.

 

 

 

 

Nastup HPD ''Slavulj'', muški vokalni

 ansambl ''Petrinjski slavulji'', dirigent Josip degl' Ivellio

 

Program:

 

  1. Mramor moste, Emil Cossetto

Oj petrinjsko ravno polje, Josip degl'IvellioSva prava pridržana © POU Hrvatski dom Petrinja | Design by D.Point / Kreativna agencija Powered by: CouchCMS