Izložbe:


Nikola Vrljić - ''Odbjegli''

Ponedjeljak, 25.9.2017. u 20 sati

Galerija Krsto Hegedušić Vas poziva na otvorenje izložbe suvremenog hrvatskog kipara Nikole Vrljića pod nazivom ''Odbjegli''.


Ovo izložbom, Nikola Vrljić će predstaviti 14 skulptura koje su nastale tijekom 2017. godine.


Pomalo intrigantan naziv izložbe upućuje na Vrljićevu skulptorsku viziju ''odbjeglih'' mitskih bića: sfinge i jednoroga. Vrljić razvija skulptorski ciklus u kontekstu potencijalnih rasplitanja ''sfingine zagonetke'' što je i naslov teksta predgovora za katalog izložbe, autorice i kustosice izložbe, Barbare Vujanović, koja kaže sljedeće:
''(...) učestalo sažimanje ljudske i životinjske pojavnosti i prirode, u različitim ciklusima, postala je jedna od glavnih odrednica njegove stilske prepoznatljivosti, ali i polazište konstantnih iskoraka i otvaranja mogućnosti sadržajne i formalne varijacije. 
Slijedom tih varijacija čovjekolikih životinja, cirkusanata i drugih
likova, u najnovijem ciklusu dočekali smo konačno i famoznu sfingu,
odnosno čitavo krdo odbjeglih začudnih bića. Kamo i od kuda bježe,
što ih na to nagoni? Uostalom, što simboliziraju sfinge, je li potrebno
podsjetiti se tradicionalne geneze ovih stvorenja, koja su obilježila
imaginarije različitih civilizacija, ponajprije grčku, egipatsku i
hinduističku mitologiju? Vjerojatno, ako nas je baš volja, no, ipak
mi se čini da je ključ prepoznavanja njihove prirode i motiviranosti
određen kiparovim tipičnim ironičnim svjetonazorom, koji, iskazan i
u pojedinim naslovima, sugerira prkos i bunt (primjerice, Ne znam za vas, al ja idemBolje pola nego mrtav). Mitu je, dakle, suprotstavljen britki humor.
Autor, kao i uvijek, subverzivno obrće paradigmu.
Sfinge se sustežu od svoje očekivane statične uloge čuvarica, a
gube i erotski potencijal, koji je bio prisutan u razdoblju simbolizma.(...)''Zapisi s terena – fragmenti ratne fotografije Banovine

Utorak, 29.8.2017. u 20 sati
 

Povodom anualnog obilježavanja Dana sjećanja 1991. – 2017. na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve grada Petrinje u Domovinskom ratu te razaranje Petrinje u rujnu 1991. godine, galerija Krsto Hegedušić predstavlja izložbu pod nazivom: Zapisi s terena – fragmenti ratne fotografije Banovine. Izložba donosi fotografije trojice fotografa: Josipa Bistrovića, Drage Havraneka i Miroslava Arbutine, koji su za vrijeme ratnih događanja 1991. godine boravili kao fotoreporteri na prostoru Banovine. Fotografije Josipa Bistrovića i Drage Havraneka koje predstavljamo na ovoj izložbi čuvaju se u Zbirci fotografija, filmova i negativa Hrvatskog povijesnog muzeja kao i Zbirci fotografske dokumentacije Ministarstva kulture Republike Hrvatske, dok Miroslav Arbutina izlaže fotografije koje se nalaze u autorovoj privatnoj arhivi.

Obzirom da je fotografija trajni suputnik, svjedok i dokument koji prati ratna zbivanja, tako je i u slučaju
Domovinskog rata na prostoru Banovine, upravo ovaj medij odigrao jednu od ključnih uloga u protoku informacija kao i dokumentiranju opće slike rata na ovom prostoru. Brojna se fotografska dokumentacija nalazi u velikom broju privatnih arhiva i osobnih foto albuma, ali i u zbirkama javnih ustanova koje tu građu pažljivo čuvaju kao trajni zapis ratne faktografije. Ovom prilikom donosimo fragmente fotoreporterske fotografije u punom njenom dokumentarnom intenzitetu s ključnim momentima koji šalju individualne poruke o prisutnosti (hrabrosti) fotografa na mjestu događaja i utjecaju fotografskog “svjedočenja”, koje istovremeno, danas nakon 26 godina, propituju našu percepciju kao i naše osobno kao i kolektivno (društveno) sjećanje na prva ratna događanja u Petrinji i čitavoj Banovini 1991. godine.

Fotografije izložene na ovoj izložbi vlasništvo su Hrvatskog povijesnog muzeja (Zbirka fotografija, filmova i negativa), Ministarstva kulture Republike Hrvatske (Zbirka fotografske dokumentacije) kao i privatno vlasništvo autora.

Izložba je nastala u suradnji s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje.

Izložbu možete pogledati do 12. rujna 2017.U GOSTIMA KOD HEGEDUŠIĆA: MARKO TADIĆ_CRTEŽ NA MARGINI - KONSTRUKCIJE I FRAKCIJE

Petak, 25. kolovoza 2017., u 20,00 sati

Ciklus izložbi pod nazivom ''U gostima kod Hegedušića'' u 2017. godini završavamo izložbom Marka Tadića pod nazivom ''Crtež na margini: konstrukcije i frakcije''.

Koncepcija, uloge kao i polazišni pristupi kontekstualizaciji suvremenog crteža u odnosu na pozicije koje je crtež imao u Hegedušićevo vrijeme znatno su izmijenjeni. Upravo na ovoj, možda uvjetovanoj i veoma logičnoj, ali ne i striktno shvaćenoj konstataciji, počiva ova izložba i izbor trećeg umjetnika ''U gostima kod Hegedušića'', Marka Tadića. Ne toliko u sličnostima i istoznačnostima koje kontinuiraju u povijesti umjetnosti, što je bio put za izbor prva dva umjetnika, koliko u odmacima, razlikama i frakcijama treba gledati radove ili prije svega cjelinu ove izložbene koncepcije pod nazivom Crtež na margini: konstrukcije i frakcije.
Marko Tadić je do sada unutar suvremene umjetničke scene prepoznat i valoriziran u parametrima onog segmenta umjetničke prakse koja iznova promišlja modernizam i njegovo nasljeđe u gotovo svim segmentima života, osobito kroz njegove vizualne produkte, sadržaje i derivate: umjetnost i arhitekturu. Misaona i idejna konstrukcija Tadićevih umjetničkih postupaka je evidentna u promišljanju definicije, u praksi i teoriji, pojmova poput sadržaja, percepcije, sagledavanja, prostora, perspektive, sjećanja i zaborava, i to kroz medij kolaža, animiranih filmova, crteža i instalacija. No, ono što je prisutno u svakom Tadićevom radu, bilo kao krajnji rezultat, kao predznak ili skica, kao naznaka ili sugestija, kao sredstvo ili dokument je upravo crtež. 

///

MARKO TADIĆ je rođen 1979. u Sisku. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Firenzi. Umjetnička praksa Marka Tadića uključuje kolaže, animirane filmove, crteže i instalacije. Tadić je u svojem radu dugoročno fasciniran naslijeđem modernizma, koje koristi kao fragmente vizualne naracije kroz elemente umjetnosti, arhitekture, povijesti umjetnosti, a radovima gradi neobičnu atmosferu zaborava.
Izlagao je na samostalnim i grupnim izložbama te filmskim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu ‒ u Zagrebu, Ljubljani, Beču, Milanu, Kasselu, Berlinu, Los Angelesu i New Yorku. Nagrade: Nagrada Radoslav Putar, 28. Salon mladih (Zagreb, 2006.); Nagrada Ministarstva kulture ‘’Vladimir Nazor’’ za najbolju izložbu u 2014. Sudjelovao je na rezidencijama i studijskim programima: Kultur Kontakt, Beč, Austrija (2008.); Los Angeles, SAD (2008.); ISCP, New York, SAD (2009.); Kultur Bunker, Frankfurt, Njemačka (2010.) i Helsinki International Artist Program (2011.). Predstavnik je Hrvatske na 57. Venecijanskom bijenalu 2017. godine. Predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i na Accademia di belle arti u Milanu. Živi i radi u Zagrebu.Davor Žilić "Slike zaustavljenog vremena"

Ponedjeljak, 7.8.2017. u 20 sati

Povodom obilježavanja blagdana Sv. Lovre i Dana grada Petrinje, galerija Krsto Hegedušić predstavlja izložbu Davora Žilića kojom ovaj umjetnik slavi 20 godina svog profesionalnog umjetničkog djelovanja.

U tih dva desetljeća svog profesionalnog djelovanja kao slikar, ovaj vrijedni i uporni umjetnik ostvario je zavidan opus kojeg odlikuje izražajna kompaktnost, stilska ujednačenost, korištenje tradicionalnih, tj. klasičnih slikarskih tehnika i metoda starih majstora te potreba za obuhvaćanjem onog specifičnog trenutka u vremenu i realnom svijetu kojeg Žilić upravo zbog vlastite umjetničke fascinacije prenosi na svoja platna. Opredijelivši se za realističke pristupe u svojoj slikarskoj metodi, radovi kojima se Žilić predstavlja na ovoj izložbi, ukazuju na sva motivska utočišta njegovih slikarskih fascinacija: portreti, pejzaži i mrtve prirode. Upravo su to tri kritične točke oko kojih se razvija temeljni idejni koncept ove izložbe, ali i sadržajno-ideološko strukturiranje slikarskog opusa ovog umjetnika.TOŠO DABAC ''ČOVJEK U PROSTORU''

27. 6. - 30. 7. 2017.

Otvorenje izložbe: utorak, 27. lipnja 2017., u 20,00 sati

Galerija Krsto Hegedušić u 2017. godini obilježava 30 godina svog postojanja i povodom ove obljetnice realizira izložbu Toše Dabca pod nazivom Čovjek u prostoru koja je rezultat suradnje galerije Krsto Hegedušić s Arhivom Tošo Dabac, Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb i Gradom Zagrebom.

Ova izložba ima za cilj donijeti posve novu vezu i svježi fini sloj u ponovnom pozicioniranju, potvrdi kao i sasvim sigurnim izvjesnostima valorizacije mjesta koje zauzima fotografija Toše Dabca u hrvatskoj povijesti umjetnosti. Ono što se čini u ovom našem novom kontekstu veoma znakovito, nije široka vremensko-sadržajna kontekstualizacija u odnosu spram grupe Zemlja, već mikroskopska, povijesti umjetnosti do sada pomalo nevidljiva i konkretna umjetnička paralela između Toše Dabca i Krste Hegedušića. Izložba će kroz specifičan izbor fotografija Toše Dabca ukazati na sadržajne i tematske poveznice između dvojice umjetnika, rasvijetliti srodnost elementarnih činjenica unutrašnjih umjetničkih poriva koji su kod Dabca i Hegedušića uvjetovali snažne i sugestivne opuse čija recepcija danas ponovno vraća u fokus identitet čovjeka u prostoru. Koncert

petak, 2. lipnja 2017., 20,00 sati

POU Hrvatski dom Petrinja i galerija Krsto Hegedušić pozivaju vas na koncert:

Tena Lončarević, sopran

Dina Jularić, mezzosopran

Pijanisti: Marija Bajo, Karlo Ivančić

Gošća večeri: Lukrecija Štajcar, sopran

Koncert će se održati u prostoru galerije Krsto Hegedušić.

 

PROGRAM KONCERTA:

STARI MAJSTOR; ORATORIJ

 

Tena Lončarević, sopran              

L.Cherubini : Ahi, che forse ai miei di

G.F.Händel: If guiltless blood be your intent        

                              

Dina Jularić, mezzosopran

C. Gluck : O del mio dolce ardor

G. F.Händel:  But who may abide                                                            

 

PJESME 19. I 20. STOLJEĆE

Tena  Lončarević

 R.Schumann:  Myrthen op.25 - Widmung                                                           

A. Zemlinsky :  Lied der Jungfrau

                                                              

Dina Jularić

P. I. Čajkovski: Merknet slaby svet svechi

M. de Falla: Asturiana                                                                                 

 

HRVATSKI AUTOR

Tena Lončarević

S. Albini : Oproštaj 

                                                                                             

Dina Jularić

 J. Hatze: Serenada                                                                                       

 

GOST KONCERTA

Lukrecija Štajcar, 2. PR sopran

Mentor: Tihana Herceg Ivšić, prof.   

A. Dvorak:  Struna Naladena                                                    

I. Lang: Rika je bili grad                                                                                                                             

ARIA

Tena Lončarević

 F. Cilea : Ecco respiro appena... Io son l'umile ancella, arija Adriane iz opere Adriana Lecouvreur

                                                                         

Dina Jularić

Camille Saint-Saëns: Mon coeur s'ouvre à ta voix, arija Dalile iz opere Samson i Dalila     

                                                                            

DUETI

J. Offenbach: Barcarolle – Belle Nuit

H. Purcell: Sound the trumpet

 

Točke pripremio: Tonči Ante Petković, prof.mentor                                                                                                                                                                                                       

Pijanisti: Marija Bajo, Karlo Ivančić

                                                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                              

Tena Lončarević rođena je 1996. u Zagrebu. Glazbeno obrazovanje započinje kao učenica gitare u Glazbenoj školi Frana Lhotke PO Petrinja.  Upisavši smjer opća gimnazija u Srednjoj školi u Petrinji, paralelno upisuje solo pjevanje u klasi prof.Marice Pernar u Glazbenoj školi Frana Lhtoke u Sisku. Redovito nastupa na svim školskim produkcijama te brojnim drugim događanjima ( Dani Miroslava Miletića, županijski susreti glazbenih škola Sisačko – moslavačke županije). Tijekom srednjoškolskog obrazovanja četiri puta sudjeluje u Glazbenim svečanostima mladeži  u Varaždinu sa Zborom Srednje škole Petrinja, u kojem djeluje kao član zbora i solist.  Također sudjeluje u festivalu orgulja i komorne glazbe „Anabasis“ koji organizira red. prof. art. Ljerka Očić ( Muzička akademija u Zagrebu). Trenutno studira Germanistiku i Talijanistiku na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. Od prosinca 2016. nastavlja učiti pjevanje kod prof. Ante Tonči Petkovića.

///

Dina Jularić rođena je 1992. godine u Baselu, u Švicarskoj. Klavir počinje učiti sa šest godina kad upisuje osnovnu glazbenu školu u Kazahstanu. Glazbenu školu nastavlja pohađati u Sarajevu i Zagrebu, gdje maturira u GŠ Blagoja Berse. Trenutno je studentica pete godine klavira u klasi prof. Ante Milića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tokom svoje glazbene naobrazbe bila je član mnogih zborova, uključujući zbor pravnog fakulteta i zbor Muzičke akademije s kojim je nastupila u operi Carmen, G. Bizeta. Na prve satove pjevanja kreće 2015. godine kod prof. Ante Tonči Petkovića. Danas je učenica drugog razreda srednje škole, smjer solo pjevanje, u GŠ Karlovac. Tokom svog relativno kratkog bavljenja solo pjevanjem nastupila je u Karlovcu, Korčuli, Osijeku, Novom Sadu i Ljubljani. Dobitnica je visokih prvih i drugih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Osijeku, Ljubljani i Novom Sadu.

///

Marija Bajo (1989) u osmoj godini upisuje osnovnu muzičku školu u Novoj Biloj gdje joj je klavir predavao profesor Josip Popović. Nakon završene Srednje glazbene škole „Jakova Gotovca“ i opće gimnazije u Novom Travniku 2008. godine, upisala je klavir na Muzičkoj akademiji u Sarajevu kod profesorice Olane Sijari. Uspješan studij potvrđuju nagrade s par internacionalnih natjecanja, druga nagrada u kategoriji klavirski duo na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu i treća nagrada na međunarodnom pijanističkom natjecanju Banjalučki bijenale. Od početka studija u Sarajevu sudjeluje u produkciji festivala i projekata u kulturi počevši s volontiranjem na Sarajevo film festivalu. Od 2011. godine do danas, radila je na: Sarajevo Chamber Music Festival, Balet fest Sarajevo, Sarajevo Sonic Studio, međunarodni književni festival Bookstan, itd. Koncertnu sezonu 2013/2014 Muzičke akademije u Sarajevu je bila asistent prodekana za koncertnu djelatnost. U klasi profesora Ante Milića uspješno diplomira sa završnim koncertom 2017. godine. Trenutno radi u školi suvremenog plesa Ane Maletić kao korepetitor i profesor klavira.

///

Karlo Ivančić (Banja Luka, 1989.) magistrirao je 2012. godine, na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u razredu Dalibora Cikojevića koncertom u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

Iste godine upisao je usavršavanje u klasi profesora Rubena Dalibaltayana, a zatim upisuje poslijediplomski specijalistički studij klavira također u klasi prof Dalibaltayana.

Osvojio je dvadeset nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Jedan je od najistaknutijih hrvatskih pijanista mlađe generacije.

Kao solist nastupao je sa Zagrebačkom filharmonijom, te sa Simfonijskim puhačkim orkestrom OSRH. Akademsku godinu 2011./2012. proveo je na usavršavanju kod profesora Balázsa Szokolaya u Weimaru i Grazu. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika te Hrvatskog društva skladatelja. Uz koncertiranje radi u glazbenoj skoli Fran Lhotka te na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

 

 

 

 Marija Koruga "Ljepota nije dovoljna"

Petak, 19.05.2017. u 19 sati

U gostima kod Hegedušića:
Marija Koruga
''Ljepota nija dovoljna/beauty is not enough''

Galerija Krsto Hegedušić Vas poziva na otvorenje druge izložbe iz ciklusa ''U gostima kod Hegedušića''. Ovaj put predstavljamo radove mlade hrvatske umjetnice Marije Koruge čija veza s Hegedušićem počiva na dva interpretativna i značenjska momenta: činjenici da je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Zlatka Kauzlarića Atača koji je bio suradnik Majstorske radionice Krste Hegedušića u periodu 1968. do 1973. godine, kao i idejnoj koncepciji izložbe pod nazivom ''Ljepota nije dovoljna''. Pojam ljepote u svoj svojoj kompleksnosti unutar suvremenih umjetničkih praksi višesruko je povezivan i uz Hegedušićev rad, osobito u domeni estetsko-etičkoga, a upravo je to važan segment za razumijevanje radova kojima se Marija Koruga predstavlja u galeriji Krsto Hegedušić:

''Objedinjujući naslov ciklusa, „Ljepota nije dovoljna“, implicira teror estetike koji je ponajprije usmjeren na percepciju i vrednovanje ženskoga spola. Ali, uistinu razmatranje spomenutoga ženskoga principa ostvaruje se na razini samih djela, njihove estetike i forme koja na sugestivan način ukazuje na iskustvo spomenuto u ludički sročenim nazivima. Logika pars pro toto ostvaruje se na formalnom sloju, ali možda još više na relaciji odnosa između pojedinih djela, i u samom njihovom funkcioniranju unutar cjeline ciklusa.'' / Barbara Vujanović, iz teksta predgovara kataloga izložbe ''Marija Koruga_Ljepota nije dovoljna''

Dođite u galeriju Krsto Hegedušić, u petak, 19. svibnja 2017. godine, s početkom u 19 sati i upoznajte umjetnički svijet Marije Koruge.Orgulje umjetničke radionice Heferer

Četvrtak, 4.5.2017. u 18.30 sati

„Orgulje umjetničke radionice Heferer“

 

Kustosica izložbe: Elizabeta Wagner

Suradnici: Tomislav Faullend Heferer i Edmund Andler Borić

 

Prostor galerije „Krsto Hegedušić“ u Petrinji će u sklopu ovogodišnjeg ciklusa koncerata u organizaciji Ars organi Sisciae ugostiti izložbu pod nazivom „Orgulje umjetničke radionice Heferer“. Posjetiteljima će na 10-tak panoa biti predstavljen sažeti pregled rada Umjetničke radionice Heferer.

Radionica kontinuirano djeluje od 1849. kada ju je Mihael Heferer utemeljio u Grazu. Prve orgulje u Hrvatskoj sagradio je 1867. Ubrzo seli tvrtku u Zagreb gdje započinje suradnju s arhitektom Hermannom Bolléom s kojim gradi velike orgulje u Svetištu Majke Božje Bistričke. Nauk je prenio na nećaka, Ferdu Heferera Hubmanna koji započinje proizvodnju klavira i širi područje djelovanja na susjedne države. Nastavlja surađivati s arhitektima pa tako s Josipom Vančašem gradi orgulje Katedrale u Sarajevu. Tijekom “zlatnog doba”, radionica je izgradila 118 instrumenata među kojima i izvorne orgulje crkve sv. Lovre u Petrinji, uništene u Domovinskom ratu.

August Faulend (Faullend) je preuzeo tvrtku tijekom teškog perioda, neposredno nakon prvog i za vrijeme drugog svjetskog rata kada je djelovanje radionice stagniralo. Nevoljama usprkos, August potpisuje nekoliko značajnih instrumenata, uključujući poznate orgulje Nadbiskupskog sjemeništa na Šalati u Zagrebu. Danas se u nanovo sagrađenoj crkvi sv. Lovre u Petrinji nalaze orgulje iz zagrebačke crkve sv. Marka koje je Ferdo sagradio 1891., a August povećao i restaurirao 1935. godine.

Nakon Augusta, radionicu preuzima Ivan Faullend Heferer koji je započeo suradnju sa državnim institucijama za zaštitu spomenika kulture, objavio prvu cjelovitu organološku studiju u Hrvatskoj i uspostavio i danas priznata načela za sistematizaciju i odgovarajuće restauratorske ili konzervatorske zahvate na povijesno vrijednim instrumentima. Danas radionicu vode Ivanovi sinovi Tomislav i August.

Obitelj Heferer je iznjedrila pet generacija graditelja. Opus čini 236 sagrađenih orgulja, mnoštvo harmonija i velik broj restauriranih instrumenata. Ova izložba prikazuje tek fragmente povijesti jedne od rijetkih obitelji u Europi koja se gradnjom orgulja bavi 168 godina u kontinuitetu i koja je uspjela opstati kroz sve društvene sisteme, ratove i krize koji su se izmjenjivali na ovim prostorima.

Na monitoru u izložbenom prostoru posjetitelji će također moći pogledati dokumentarni film Mire Wolf "Majstori orguljari - Heferer i sinovi" u produkciji HRT-a.

 

Elizabeta Wagner

 

Osobe za kontakt:

Elizabeta Wagner, kustosica izložbe, 098 1773 312

Edmund Andler Borić

 

Izložba je otvorena do 20.5.2017.Usamljeni divovi-kamena svjedočanstva

Utorak, 25.04.2017. u 19 sati

 

''Usamljeni divovi - kamena svjedočanstva''

Izložba fotografija starih gradova i utvrda Hrvatske

 

Organizatori izložbe:

 

Arheološki muzej u Zagrebu

Grad Petrinja, Upravni odjel za društvene djelatnosti

Galerija Krsto Hegedušić / POU Hrvatski dom Petrinja

 

 

Zahvaljujući strateškom položaju, područje naše zemlje oduvijek je bilo mjesto susreta i preklapanja različitih kultura i tradicija, čije je uzajamno djelovanje tijekom povijesti postavilo temelje razvoju suvremene europske države ponosne na svu raznolikost i bogatstvo svoga podrijetla. Izložbom fotografija starih srednjovjekovnih gradova i utvrda iz objektiva Tomislava Rosandića, posjetiteljima se predstavlja jedan segment tog bogatog kulturno-povijesnog nasljeđa naše zemlje. Cilj je ovoga izložbeno edukativnog projekta prezentirati neke od najznačajnijih i najdojmljivijih graditeljskih spomenika, ujedno i arheoloških nalazišta te ukazati na vrijednosti koje ovu vrstu nepokretne kulturne baštine čine iznimno važnom iz raznih perspektiva. Stari su gradovi specifična i, iako gustoćom neravnomjerno raspoređena, vrlo zastupljena vrsta baštine na teritoriju Hrvatske. Bilo da je riječ o starom gradu, tvrđavi, utvrdi, kaštelu, burgu ili dvorcu, ovi nam kameni čuvari prošlosti redovito izazivaju divljenje ali i podsjećaju na našu društvenu odgovornost u brizi za njihovim očuvanjem.

 

Mjesto održavanja: Galerija Krsto Hegedušić, Šetalište Josipa Jurja Strossmayera 1, Petrinja

Vrijeme trajanja: 25. travanj – 13. svibanj 2017. godine

Autor fotografija: Tomislav Rosandić

Kustosice izložbe: Anita Dugonjić, Alma Trauber

Grafičko oblikovanje i priprema: Srećko Škrinjarić

Tehnička realizacija postava: Ivan TrohaIzložba ''Uskrsna svjetlost''

Utorak, 11. travnja 2017., 18,00 sati

Izložba pod nazivom ''Uskrsna svjetlost'' u organizaciji Hrvatske žene Petrinja ove godine realizirat će se pod tematskim smjernicama: Veronikin rubac i Zvon drage nam Hrvatske riječi.

Radove na izložbi će ustupiti članice Hrvatske žene Petrinja i Udruge ''Đeram'' iz Dragotinaca.

 

 Sva prava pridržana © POU Hrvatski dom Petrinja | Design by D.Point / Kreativna agencija Powered by: CouchCMS