Događanja:

Ljetna likovna radionica za djecu

14.7. - 18.8.2018.

 

POU Hrvatski dom Petrinja

poziva djecu školskog uzrasta na

 

LJETNE LIKOVNE RADIONICE

 

Velika učionica Hrvatskog doma

Sve radionice su subotom i počinju u 12 sati

Cijena radionice je 300,00 kuna

 

Datumi radionica:  14.7., 21.7., 28.7., 4.8., 11.8., 18.8.

Upisi su u tijeku - voditeljica radionica Ivana Švragulja, mobitel  091 546 1756

 

Aktivnosti će se realizirati u cilju intenzivnijeg uključivanja djece, mladih i odraslih u programe vizualnih edukativnih sadržaja, istraživanje više vrsta likovnog stvaralaštva i razvoj publike, posjetitelja Galerije Krsto Hegedušić Petrinja. Programi radionica za djecu i mlade će obuhvatiti sva područja likovnih umjetnosti od plošnih do prostornih preko vizualnih komunikacija i dizajna kroz stručno vodstvo likovne pedagoginje Ivane Švragulje s adekvatnim likovno – tehničkim sredstvima u prostorima Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja u sklopu kojega djeluje i Galerija Krsto Hegedušić.

Po završetku radionica za djecu i mlade bit će organizirana skupna izložba uradaka u prostorima galerije Krsto Hegedušić i okrugli stol, čime će se stvoriti i razviti obrazovni resursi za posjetitelje, škole, obitelji i posebne zainteresirane skupine.

Program će se odvijati kroz šest višesatnih vizualno – likovno – multimedijalnih radionica u periodu od srpnja do rujna 2018. godine, a okrugli stol i izložba će biti ostvareni po završetku radionica u rujnu ili listopadu 2018. uz stručnu pomoć voditelja Galerije Krste Hegedušića.OBAVIJEST! Ljetno radno vrijeme

Od 2.7. do 3.9.2018.

 

Obavijest o promjeni radnog vremena POU Hrvatski dom Petrinja

 

Ljetno radno vrijeme od 2.7. do 3.9.2018.

Radnim danima

od 7 do 15 sati

 

Pauza od 10 do 10.30 satiPredstava: "Šuma Striborova"

Srijeda, 13.6.2018. u 19 sati

 

POU Hrvatski dom Petrinja

Vas poziva na predstavu

 

KAZALIŠTE HOTEL BULIĆ

ŠUMA STRIBOROVA
 


režija: Senka Bulić

igraju: Senka Bulić i Stipe Kostanić


scenografija i glazba: Tomislav Ćurković

kostimografija: Oliver Jularić

oblikovanje svjetla: Nikša Mrkonjić

 

Velika dvorana Hrvatskog doma

Ulaz je besplatan
Šuma Striborova jedna je od najljepših hrvatskih bajki, omiljena i djeci i odraslima. Potječe iz ciklusa pripovijetki pod nazivom Priče iz davnine kojim je Ivana Brlić Mažuranić, naša najpoznatija spisateljica dječjih bajki, stekla svjetsku slavu. Zbog svoje originalnosti i popularnosti među čitateljima često je nazivana hrvatskim Andersenom i Tolkienom. Priče su objavljene davne 1916. godine, a do danas su prevedene na čak 50 jezika. Izgubljeni svjetovi drevne staroslavenske mitologije i hrvatske narodne predaje u njima se vraćaju u život, donoseći bezvremensku poruku Ljubavi i roditeljima i djeci.

Pisana raskošnim i uzbudljivim stilom, Šuma Striborova je postala kultni tekst hrvatske dječje književnosti. Čuveni Stribor (Stribog) je bio slavenski bog vjetra i šume. Pod njegovim vječnim pogledom i s njegovim dopuštenjem, na kraju putovanja začaranom šumom, saznat ćemo što je najvrednije u životu...

No krenimo ispočetka. Jednom davno postojala je prekrasna šuma koju su zvali šuma Striborova. Netko ju je začarao i otad se u njoj zbivaju svakojaka čuda. Legenda kaže da šuma mora ostati začarana, dokle god u nju ne dođe onaj, kojemu je draža njegova nevolja, nego sva sreća ovoga svijeta. Njeno drveće čuva mnoge tajne, a u njoj žive razna fantastična bića, šumski čarobnjak Stribor i njegovi zlatni dvori, čarobne životinje, uklete duše i duhovi. Kažu da su se u šumi zbivala čuda dobra, ali i čuda naopaka - svakome po zasluzi. Dogodilo se jednom da je mladić zašao u šumu Striborovu da nasiječe drva, a nije znao da je šuma začarana. Na svome putu susreo je zmiju koja se pretvorila u prelijepu djevojku. Očaran njezinom ljepotom i ne znajući ništa o njenom pravom podrijetlu, mladić ju je odveo kući gdje ga je čekala majka. Sluteći da djevojka nije ono za što se predstavlja, mladićeva majka će i sama morati kročiti u začaranu šumu, ako želi zaštititi sina od drevne čarolije. Koncert

Ponedjeljak, 28.5.2018. u 19,30 sati

 

POU Hrvatski dom Petrinja

Vas poziva na koncert

 

Tamara Jurkić Sviben, glasovir

Sofija Cingula, mezzosopran

Hrvoje Pintarić, rog

 

Mala dvorana Hrvatskog doma

Ulaz slobodan

Koncert je realiziran uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH

 

Tamara Jurkić Sviben, pijanistica rodom iz Pule,  druženje s klavirom započinje u u rodnom gradu u klasi prof. Marize Burić. Diplomirala je klavir u klasi akademika Jurice Muraia na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1995. godine te je pri istoj ustanovi stekla magisterij umjetnosti 2006. godine u klasi prof.emer.Vladimira Krpana. Koncertira kao solistica i komorna glazbenica na mnogim hrvatskim i inozemnim festivalima usredotočivši se na repertoar kraja 19. i početka 20. stoljeća s posebnim naglaskom na promociju hrvatske glazbene baštine. Usavršavala je svoje pijanističko umijeće kod Michaela Vosskresenskog i Leva Naumova  u Italiji, te u klasi Monique Mercier na Ècole Normale de Musique de Paris 'Alfred Cortot'. Snimila je tri nosača zvuka za izdavačku kuću Croatia Records s djelima hrvatskih i američkih skladatelja prve polovine 20. stoljeća (Piano, Sonate za klavir Božidara Kunca i Začarani klavir). Ljubav prema hrvatskoj glazbenoj baštini usmjerava njezin daljnji interes k istraživanju hrvatskih glazbenika židovskoga podrijetla te njihovom doprinosu hrvatskoj kulturi i glazbenoj baštini što je i tema njezinog doktorskog rada koji je obranila 2016. godine. Surađivala je sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, orkestrom INK u Puli i Hrvatskim komornim orkestrom. Članica je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Hrvatskog muzikološkog društva, Hrvatske glazbene scene mladih, Matice hrvatske, Hrvatsko-pedagoškog književnog zbora  te osnivačica i predsjednica Udruge za proučavanje i promicanje kulturne baštine „Tamar“.

Sofija Cingula, mezzosopran, rođena je 1977. godine u Zaboku. Osnovnu i srednju školu završila je u Varaždinu gdje je i započela  glazbeno školovanje najprije kao čelistica u klasi profesora Darija Milkovića na Glazbenoj školi u Varaždinu, a zatim upisuje Solo pjevanje u klasi profesorice Darije Hreljanović. Od akademske godine 1995/1996. započinje studij Solo pjevanja na Sveučilištu za glazbu i glumu u Beču. Dodiplomski studij završava te započinje magisterij na smjeru Opera (pjevačka klasa mag.art. Sebastian Vittucci, operni studio prof. Curt Malm i prof. Uwe Theimer) koji završava 2003. godine. Magisterij na smjeru Lied i Oratorij upisuje najprije u klasi proslavljene primadone Marjane Lipovšek, a zatim u klasi poznatog opernog prvaka, koncertnog umjetnika i skladatelja Roberta Holla. Od 2006. godine stručno se usavršava na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. prof. Lidije Horvat-Dunjko. Vokalnom pedagogijom aktivno se bavi već nekoliko godina – najprije kao profesorica Solo pjevanja i Komorne glazbe na Glazbenoj školi u Varaždinu (2005 – 2009. godina), a potom na Odjelu za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli gdje je stalno zaposlena u zvanju docentice. Voditeljica je Odsjeka za Solo pjevanje. Koncertni i operni nastupi mezzosopranistice Sofije Cingula obuhvaćaju širok i raznolik repertoar – od rane glazbe sve do modernih praizvedbi suvremenih autora koji joj nerijetko i posvećuju svoje skladbe.

Hrvoje Pintarić rođen je u Bjelovaru gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu. Studij roga nastavlja na  Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje diplomira  1995. godine u klasi prof. Stjepana Mateića. Još za vrijeme studija postaje  član Simfonijskoga Puhačkog Orkestra Hrvatske Vojske gdje aktivno  radi do jeseni 1996. godine, nakon čega slijedi jednogodišnje  usavršavanje u Pragu  kod profesora Zdeneka Tylšara.  Od 1997. do 2004. godine prvi je hornist  Dubrovačkog Simfonijskog Orkestra, a od 2004. godine živi i radi u Zagrebu kao  stalni član orkestra opere Hrvatskog Narodnog Kazališta. Intenzivno se bavi komornom glazbom, sudjeluje na renomiranim Brass festivalima te kontinuirano  koncertira u zemlji i inozemstvu sa sastavom Brass kvintet, s kojim je 2010. godine izdao i nosač zvuka u izdanju diskografske kuće Cantus, Hrvatska.  Izdvajaju se gostovanja  na Julliard School of music u New Yorku, Kanadi i Karipskim otocima. Od 2011. godine aktivno surađuje s pijanisticom Tamarom Jurkić Sviben s kojom potiče stvaranje novih skladbi za rog ‒ kako hrvatskih tako i inozemnih skladatelja (M. Prohaska, T. Uhlik, A. Kabiljo, D. Grubačević, A. Holley).

Tamara i Hrvoje su 2014. godine gostovali u Kanadi te 2016. godine u Australiji gdje su snimili skladbe Alana Holleya za australsku izdavačku kuću Hammerings Records (albumi Solos i Hammering). Iste godine započela je i njihova suradnja s mezzosopranisticom Sofijom Cingulom nastupom na 17. Festivalu Pulski glazbenici Puli te se sa zadovoljstvom nastavlja u novim kreativnim projektima u zemlji i inozemstvu.

 

Program:

Tomislav Uhlik (1956)

Sonatina za rog i klavir (poevećeno Hrvoju Pintariću)

Allegro moderato-Lento-Allegro

 

Richard Strauss (1864. – 1949.)

Ein Alphorn hör' ich schallen

 

Nino Rota (1911.-1979.)

Castel del Monte ‒  balada za rog i klavir

 

Žiga Hirschler (1894. ‒ 1941.)

Sonatina

 

Miljenko Prohaska (1925. – 2014.)

Suita za rog i klavir

Pjesma-Signali-Igra

 

Laura Mjeda Čuperjani (1971.)

Horn Play

 

Laura Mjeda Čuperjani (1971.)

Hiža za glas i klavir

 

Laura Mjeda Čuperjani (1971.)

Tuga za mezzosopran, rog i klavir

 

Louis Spohr (1784. – 1859.)

Was reibt den Waidmann in den Wald

 

Davor Bobić (1968.)

Capriccio za rog i klavirKazališna predstava: Stilske vježbe

Četvrtak, 24. 5. 2018., 20:00 sati.

 

 

POU HRVATSKI DOM PETRINJA

Cijena ulaznice: 30,00 kuna

 

Raymond Queneau

''STILSKE VJEŽBE''

 

Uloge:

On

Pero Kvrgić

Ona

Lela Margitić

Režija:

Tomislav Radić

Prijevod i adaptacija:

Tonko Maroević i Tomislav Radić

Kostimografija:

Đurđa Janeš

Oblikovanje zvuka:

Branko Vodeničar

Dizajn:

Tomislav Veltruski

Fotograf:

Mladen Pobi

Video:

Hrvoje Felbar

Majstor rasvjete i tona:

Damir Rončević

Garderoba i rekvizita:

Ivana Ravlić

 

Fenomen svjetskih razmjera

 

Jedna obična zgoda iz svakodnevnog života ispričana na dvadesetak načina postala je zahvaljujući ideji domaćih autora i glumačkom virtuozitetu aktera vrhunska komedija u kojoj uživaju generacije.

Ova kultna predstava izvodi se već punih 50 godina, a kao fenomen svjetskih razmjera uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

Nastale prema originalnoj ideji i u režiji Tomislava Radića i u adaptaciji Tonka Maroevića i Tomislava Radića Stilske vježbe ponudile su kasnih šezdesetih godina prošloga stoljeća neuobičajen kazališni format i postale rodonačelnikom novog kazališnog izričaja u kojemu glumac uz psihološku kreaciju lica kreira i kontekst dramske radnje što je otvorilo prostor novoj vrsti glumačkog autorstva i cijelom jednom kazališnom smjeru.Koncert: Gudački kvartet Sebastian

Utorak, 22.5.2018. u 19:30 sati

POU Hrvatski dom Petrinja

Vas poziva na koncert

 

GUDAČKI KVARTET SEBASTIAN

 

Mala dvorana Hrvatskog doma

Ulaz besplatan

 

Koncert je realiziran uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH

 

Gudački kvartet Sebastian osnovan je 1982. godine kao Kvartet muzičke omladine Zagreb. Od 1990. godine djeluje pod imenom Gudački kvartet Sebastian. Članovi kvarteta usavršavali su se na tečajevima komorne glazbe u Grožnjanu (Hrvatska), Rogaškoj Slatini (Slovenija), Pecsu (Mađarska) i Saumuru (Francuska). Godine 1988. kvartet postaje član Međunarodne zaklade Yehudi Menuhin sa sjedištem u Parizu. Osim čestih nastupa u Hrvatskoj, Gudački kvartet Sebastian koncertirao je u Sloveniji, Francuskoj, Sjevernoj Koreji, Italiji, Austriji i Mađarskoj. Repertoar kvarteta obuhvaća djela od klasike do suvremene glazbe s naglaskom na hrvatskom stvaralaštvu. Praizveli su više djela suvremenih skladatelja, primjerice A. Klobučara, N. Firšta, A. Igreca, D. Bukvića, S. Drakulić...

Surađuju s istaknutim hrvatskim i svjetskim glazbenicima kao što su Milan Turković, Paul Meyer, Pierluigi Camicia, Aleksandar Serdar…Od 2002. održavaju svoj ciklus u maloj dvorani V.Lisinski u Zagrebu.

Gudački kvartet Sebastian

Anđelko Krpan, violina

Teodora Sucala Matei, violina

Nebojša Floreani, viola

Zlatko Rucner, violončelo

 

Program:

J. Štolcer Slavenski: 4. gudački kvartet (15')

Allegro molto energico

Largo cantabile

Allegro molto vivace

Grave/Adagio/Moderato/Allegro/Presto

 

F. Schubert: Gudački kvartet u a-molu, D 804, Rosamunda (30')

Allegro ma non troppo

Andante

Menuetto: Allegretto - Trio

Allegro moderato

 

G. Eisenhuth: Streljček, valcer, op. 73 (5')

 

G. Eisenhuth: Terpsichore, polka mazurka, op. 53 (3')

 

 19. večer folklora

Subota, 19.5.2018. u 19 sati

POU Hrvatski dom Petrinja i Folklorni ansambl „Petrinjčica“

 

Vas pozivaju na

 

19. VEČER FOLKLORA

 

u subotu, 19. svibnja 2018. s početkom u 19 sati

na Rukometnom igralištu Petrinja

 

(u slučaju lošeg vremena Večer folklora će se održati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma)

 

Nastupaju kulturno umjetnička društva s područja Grada Petrinje i gosti

 

Pokrovitelj: Grad Petrinja

Medijski pokrovitelji: Petrinjski radio, Portal 53 i PS PortalKoncert Camerata Garestin

Subota, 12.5.2018. u 19 sati

 

POU Hrvatski dom

Vas poziva na koncert

 

CAMERATA GARESTIN

 

Mala dvorana Hrvatskog doma

Ulaz besplatan

 

Koncert je realiziran uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske

 

Ansambl Camerata Garestin okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća. Osnovan je 2008. godine na poticaj varaždinskog violončelista Krešimira Lazara, uz suosnivače sopranisticu Ivanu Lazar, flautista Danija Bošnjaka te čembalista i orguljaša Krešimira Hasa. Sastavljen je od glazbenika čija bogata iskustva već dulje vrijeme doprinose kulturnom i umjetničkom životu Republike Hrvatske. Taj doprinos članova ansambla već je više puta i prepoznat od strane Ministarstva kulture Rebublike Hrvatske, koje u prepoznatljivoj mjeri i podupire rad ansambla. „Camerata Garestin“ već je popraćena veoma pohvalnim recenzijama, primjerice na centralnom hrvatskom festivalu barokne glazbe Varaždinske barokne večeri. Ansambl je gostovao i na prestižnom međunarodnom festivalu barokne glazbe SEVIQC Brežice, te na Festivalu hrvatske glazbe u Beču, tom prigodom nastupajući u glasovitoj Hofburgkapelle. Camerata Garestin je vjerojatno i prvi hrvatski ansambl za staru glazbu profesionalno angažiran u Kraljevini Nizozemskoj (Voorshoten, den Haag, 2014.), a gostovao je i u Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Njemačkoj te Austriji. Članovi ansambla muziciraju na replikama baroknih instrumenata. Svojim nazivom ansambl njeguje i hrvatsku povijesnu baštinu prikazujući srednjevjekovno ima grada Varaždina – Garestin, te je osobito vezan uz međunarodni festival Varaždinske barokne večeri redovito nastupajući na istom od svog osnutka. Programska smjernica ansambla teži prikazu tematskih koncertnih projekata, prikazujući tako vrhunska djela europskih i hrvatskih majstora visoke renesanse, galantnog stila, rokokoa te glazbu ranijeg klasičnog stila. Uz osobitu pažnju ansambl njeguje upravo hrvatsku glazbenu baštinu s naglaskom na djelima Ivana Marka Lukačića, Vinka Jelića, Gabriela Pulitija, Tomasa Cecchinija te Ivana Šibenčanina. Ansambl je u sklopu 47. Varaždinskih baroknih nagrađen nagradom Jurica Murai.

Ivana Lazar, sopran

Silvio Richter, violina

Krešimir Lazar, violončelo

Krešimir Has, čembaloKoncert Petrinjskog puhačkog ansambla

Petak, 4.5.2018. u 19 sati

 

POU Hrvatski dom Petrinja

Vas poziva na koncert

 

PETRINJSKI PUHAČKI ANSAMBL

I GOSTI

Karlo Ivančić, klavir

Dina Jularić Ivančić, mezzosopran

 

Mala dvorana Hrvatskog doma

Ulaz besplatan

 

 

    PETRINJSKI  PUHAČKI  ANSAMBL, osnovan je 2002. godine. Izvodi klasične i moderne skladbe, različite obrade evergreena u jazz maniri, božićne, te originalne skladbe napisane za zadane instrumente. Nastupa na važnijim kulturnim manifestacijama u gradu Petrinji i Županiji. Svake godine u Petrinji održava svoj Godišnji koncert, samostalno ili s gostima.  Ansambl gostuje po Hrvatskoj ( Zagreb, Zadar, Virovitica, Sisak, Kutina), a najatraktivniji nastupi bili su u Njemačkoj i na HRT-u u emisiji Dobro jutro Hrvatska.

 

        PROGRAM

 

  1.   A. Campra – arr. B. A. Evans: CHARMANT PAPILLON

  2.   J. Matanović: HILARION, stavci: andantino, allegretto, animato

        - skladba je napisana kao poklon našem kvartetu

  3.   W. A. Mozart – arr. Ph. Marillia: KVARTET  KV 160, stavci: allegro, adagio, presto

  4.   M. Glinka: SJEĆAM SE ČUDESNOG TRENUTKA

  5.   M. Glinka: SUMNJA

  6.   V. Monti - arr. F. Dorfer: CZARDAS

  7.   Engl. trad. - arr. J. Jones: GREENSLEEVES

  8.   W.A.Mozart - arr. Ph. Marillia: TURKISH MARCH

  9.   Irska trad. - arr. E. A. Del Borgo: IRISH SUITE

10.   Welsh trad. – arr. B. A. Evans: SUO GAN

11.  E. Cossetto: TRI KARAKTERA: Allegro, Idillico, Giocoso

12.  A. Dvorak – arr.C. M.: SLAVENSKI PLES Br. 8, Op. 46

 

 

 

ČLANOVI ANSAMBLA:  MARKO VUKMIROVIĆ, klarinet

                                    FRAN KOMLINOVIĆ, saksofon alt

                                    MILAN SCHMIDT, saksofon tenor

                                    STJEPAN KENĐEL, saksofon bariton

 

GOSTI KONCERTA: DINA JULARIĆ IVANČIĆ, mezzosopran

                              KARLO IVANČIĆ, klavir

 

Dina Jularić Ivančić ­rođena je 1992. godin­e u Baselu, u Švicars­koj. Klavir počinje u­čiti sa šest godina k­ad upisuje osnovnu gl­azbenu školu u Kazahs­tanu. Glazbenu školu ­nastavlja pohađati u ­Sarajevu i Zagrebu, g­dje maturira u GŠ Bla­goja Berse. 2017. god­ine diplomirala je kl­avir na Muzičkoj akad­emiji u Zagrebu u kla­si prof. Ante Milića.­ 
Pjevanje počinje uči­ti 2015. godine kod  ­prof. Ante Tonči Petk­ovića u GŠ Karlovac. ­Do 2017. godine ostva­rila je niz zapaženih­ nastupa u Hrvatskoj ­i inozemstvu, te osvo­jila nekoliko međunar­odnih nagrada. Takođe­r, nastupila je i kao­ solistica uz Karlova­čki komorni orkestar.­ Kao prvoplasirana na­ listi, ove akademske­ godine upisuje studi­j solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Z­agrebu u  klasi profe­sorice Martine Gojčet­e Silić. 

 

Karlo Ivančić(Banja Luka, 1989.), jedan je od najuspješnijih pijanista mlađe generacije u Hrvatskoj. Osvojio je preko 20 nagrada od kojih je posljednja 1. nagrada u srpnju 2017. u Poljskoj. Trenutno je student specijalističkog postidplomskog studija na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u klasi profesora Rubena Dalibaltayana.Koncert: Varaždinski komorni orkestar

Četvrtak, 3.5.2018. u 19.30 sati

 

POU Hrvatski dom Vas poziva na koncert

 

VARAŽDINSKI KOMORNI ORKESTAR

 

Četvrtak, 3. svibnja 2018. u 19.30 sati

Velika dvorana Hrvatskog doma

 

Ulaz besplatan

 

Koncert je realiziran uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske

 

Varaždinski komorni orkestar danas nastavlja višegodišnju tradiciju komornog i orkestralnog muziciranja u Varaždinu, osobito jaku pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Kapitalna djelatnost orkestra je ciklus od pet premijernih koncerata u koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu (upravo je u tijeku 24. sezona), kao i redovito sudjelovanje na Varaždinskim baroknim večerima. Orkestar ujedno nastupa i diljem Hrvatske: Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar, Opatija, Osijek, Karlovac, Čakovec... Gostovao je u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji te Bosni i Hercegovini.

Iako vrlo često nastupa bez dirigenta, težeći prvenstveno kvaliteti, orkestar povremeno surađuje sa dirigentima - uglednim umjetnicima: Pavle Dešpalj (ujedno i počasni član orkestra), Milan Horvat, Kazushi Ono, Marko Letonja, Vjekoslav Šutej, Uroš Lajovic, Vladimir Kranjčević, Mladen Tarbuk, Ivo Lipanović, Zoran Juranić, Ivan Repušić...

Uz orkestar su kao solisti nastupali eminentni instrumentalisti i pjevači:  Ruža Pospiš-Baldani, Dubravka Tomšič-Srebotnjak, Dunja Vejzović, Višnja Mažuran, Monika Leskovar, Karmen Pečar, Renata Pokupić, Radovan Vlatković, David Geringas, Valter Dešpalj, Dora Schwarzberg, Branimir Slokar, Peter Soave, Stanko Arnold, Ištvan Römer, Lovro Pogorelić,Božo Paradžik, Inva Mula...

Uz dva stalnog koncertmajstora (Dunja Bontek i Ivana Penić Defar) orkestar često angažira i goste-koncertmajstore: Leon Spierer, Catherine Mackintosh, Taras Pečeny, Tamara Smirnova, Aleksandar Ivić, Boro Martinić, Mario Korunić, Latica Honda-Rosenberg, Stefan Milenkovich.

rkestar je dobitnik nagrade Varaždinskih baroknih večeri 'Ivan Lukačić', nagrade HDGU-a 'Milka Trnina' kao i Plakete grada Varaždina. Za nastup na Splitskom ljetu 2008. godine dobili smo nagradu 'Judita'. Za nastup na Dubrovačkom ljetnom festivalu 2007. godine orkestar je nagrađen nagradom 'Orlando', a za nastup na Varaždinskim baroknim večerima nagradu 'Jurica Murai' za najbolju interpretaciju solista, dirigenta ili komornog ansambla.Sva prava pridržana © POU Hrvatski dom Petrinja | Design by D.Point / Kreativna agencija Powered by: CouchCMS