Događanja:

5. smotra dječjeg folklornog stvaralaštva

Subota, 24.3.2018. u 18 sati

 

POU Hrvatski dom Petrinja

Folklorni ansambl "Petrinjčica"

 

Vas pozivaju na

 

5. SMOTRU DJEČJEG FOLKLORNOG STVARALAŠTVA  "NAŠE KOLO VESELO"

 

Velika dvorana Hrvatskog doma

Ulaz slobodan

 

Nastupaju djeca iz Petrinje, Velike Gorice, Potoka, Jabukovca, Mošćenice, Gline i Hrastovice

 

Pokrovitelj: Grad Petrinja

Medijski pokrovitelj: Petrinjski radio, Portal 53 i PS PortalLikovne radionice za djecu

10.3. - 26.5.2018. u 12 sati

VODITELJICA: IVANA ŠVRAGULJA

 

UPISI U TIJEKU

MOB: 091 546 1756 (IVANA)

 

VELIKA UČIONICA HRVATSKOG DOMA

POČETAK SVIH RADIONICA JE U 12 SATI

 

DATUMI ODRŽAVANJA RADIONICA:

10.3.2018. – AUTOPORTRET

24.3.2018. – FRAKTALNI CRTEŽ

7.4. 2018. – MONOTIPIJA

21.4. i 24.4.2018. – KAŠIRANA PAPIR PLASTIKA

5.5.2018. – VIZUALNE KOMUNIKACIJE I DIZAJN

26.5.2018. – ARHITEKTURA I URBANIZAM U CRTEŽU

 

Aktivnosti će se realizirati u cilju intenzivnijeg uključivanja djece i mladih u programe vizualnih edukativnih sadržaja, istraživanje više vrsta likovnog stvaralaštva i razvoj publike, posjetitelja Galerije Krsto Hegedušić Petrinja. Programi radionica za djecu i mlade će obuhvatiti sva područja likovnih umjetnosti od plošnih do prostornih preko vizualnih komunikacija i dizajna kroz stručno vodstvo likovne pedagoginje Ivane Švragulje s adekvatnim likovno – tehničkim sredstvima u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja u sklopu kojega djeluje i Galerija Krsto Hegedušić.

Po završetku radionica za djecu i mlade bit će organizirana skupna izložba uradaka u prostorima galerije Krsto Hegedušić i okrugli stol, čime će se stvoriti i razviti obrazovni resursi za posjetitelje, škole, obitelji i posebne zainteresirane skupine.

 

Projekt je realiziran uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Grada PetrinjePredstava: "I živjele su sretno...?"

Četvrtak, 8.3.2018. u 19 sati

 

POU Hrvatski dom Petrinja

Vas poziva na predstavu Gradskog kazališta – Scena „Gorica“

 

I ŽIVJELE SU SRETNO..?

 

Velika dvorana Hrvatskog doma

Cijena ulaznice: 30 kuna

Rezervacija, pretprodaja i prodaja ulaznica u tajništvu Hrvatskog doma i na telefon 815-205

 

 

Kako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara ili drži propitkivat će predstava „I živjele su sretno…?“ u kojoj će se, na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi naći Snjeguljica, Pepeljuga i djevojka s plaže kojom se zabunom oženio Sirenin princ. Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj Sireni te ostalih bajki braće Grimm i Charlesa Perraulta, predstava kreira bajkoviti svijet u suvremenom okruženju u kojem ništa nije onako kako se čini na prvi pogled…

Dekonstrukcijom bajki propitkuje se koncept sretnog završetka i institucije braka u 21. stoljeću u kojem razvod više nije iznimka nego gotovo postaje pravilo. Propitkuju se i stereotipi, klišeji te opozicije u muškim i ženskim društvenim ulogama. Kroz predstavu bi se pokazao i nevjerojatan civilizacijsko-tehnološki pomak u zadnjih 100 godina, kojeg otvara sama postavka da se Trnoružica probudila nakon 100 prospavanih godina. Kako izgleda njezin život u suvremenom svijetu i kako mu se brzo prilagodila te kada iz nje proviruje svijet u kojem je odrasla pokazat će predstava.

„I živjele su sretno…?“ nastavak je rada na nagrađivanoj predstavi „I živjeli su sretno…?“ Gradskog kazališta – Scena “Gorica” koja je dala platformu mladima za prvi korak na kazališne daske i čiji su se glumci upravo nakon tog projekta profilirali u danas uspješne glumce. Tekst Nine Horvat osvojio je nagradu Teatra.hr za najbolji tekst, a predstava je uspješno gostovala u Hrvatskoj i izvan nje. Ta je predstava pokazala mušku perspektivu „prinčevskog“ života, dok bi „I živjele su sretno…?“ komunicirala sa svojom prethodnicom pokazujući ženski pogled na brak, ljubav, svakodnevni život, kućanske poslove, zabave, kontrolu muževa, djecu i ostale pikantne teme, uz novu energiju i snagu četiriju mladih glumica. Ova predstava dala bi mogućnost četirima mladim glumicama da na sceni istražuju likove planetarno poznatih princeza iz bajki. Dramska literatura prepuna je likova za muške glumce, međutim tekstova u kojima susrećemo čak četiri ženska lika u naslovnim ulogama poprilično su rijetka.


Glume:
Trnoružica: Jelena Hadži – Manev
Pepeljuga: Mia Krajcar
Snjeguljica: Doris Pinčić Rogoznica / Katarina Baban
Bezimena: Selma MehićUpis novih članova u tamburašku sekciju FA "Petrinjčica"

Do 20. ožujka 2018.

 

POU Hrvatski dom Petrinja

 

Folklorni ansambl "Petrinjčica" Petrinja

vrši upis novih članova u tamburašku sekciju FA "Petrinjčica" Petrinja

 

PRIJAVE:

  • Hrvatski dom  od  8  do  15  sati, tel.  815-205
  • Mala dvorana Hrvatskog doma - utorkom i četvrtkom  od  19  do  21  sat
  • Mobitel  099 733 0444


Prijave za tečaj njemačkog jezika

Svaki radni dan od 9 do 14 sati

Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja prima prijave za tečaj njemačkog jezika (početnički i napredni).

Informacije možete dobiti u tajništvu Hrvatskog doma ili pozivom na telefonski broj 815-205 svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

Prijavnicu za upis možete ispuniti u tajništvu Hrvatskog doma (potrebno je upisati ime, prezime, adresu, kontakt telefon ili mobitel, OIB, te Vaš potpis).Koncert Zrinke Posavec

Subota, 10.2.2018. u 19 sati

 

Pozivamo Vas na koncert povodom Valentinova

 

ZRINKA POSAVEC

Uz pratnju Kristine Bjelopavlović Cesar na klaviru

 

Mala dvorana Hrvatskog doma

Ulaz je slobodan

 

Zrinkin moto da Glas otkriva dušu, strast i želje ideja je kojom se vodi na svojim koncertima, opisujući upravo svojim vokalnim interpretacijama glazbu etno regija: tople starogradske pjesme koje pripadaju Panoniji, i pjesme sevdalinke, obojane čežnjom s dahom orijenta i sefardskih bravura, vezane su za Bosnu i Hercegovinu, no njihova čar dopire direktno do srca pa se pjevaju u mnogim drugim zemljama.

Zrinka Posavec autorica je i novih skladbi koje su pisane u duhu etno glazbe, a koja najbolje pokazuje njezinu svestranost i umjetnički sjaj. Dio njezinih pjesama naslonjen je i na šansonu koja je postala simbol hrvatske glazbe dvadesetog stoljeća.

Zrinka pjeva pjesme koje pripadaju ovim prostorima i narodima, ona pjeva o njihovim životima tražeći novo zvukovlje čije je vrelo autentičnost, ne želeći ni na trenutak zapostaviti duh ljudi koji su stavarali na prostorima tih zemalja. Svojom glazbom opisuje ljude iz gradova i sela, njihove čežnje, ljubavi i želje.

Uz nju je tim izvrsnih eminentnih glazbenika okupljenih u ansambl Domaći: Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru, Mario Igrec na gitari, Borna Šercar na udarljakama i Goran Delač na kontrabasu. Bend je dobio  ime po dobroćudnim stvorenjima iz plamena na ognjištu koji su među glavnim likovima bajke Šuma Striborova, iz pera najpoznatije spisateljice bajki na ovim prostorima, Ivane Brlić Mažuranić.

Glazba koju prožima jazz, orijentalnai zvuk i zvuk Panonije odvest će vas u svijet emocija, intimnih strepnji i nježne ljubavi.

Zrinka Posavec je akademska glazbenica koja se etno glazbom bavi čitavoga života. Nakon studija glazbene kulture i pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Zrinka Posavec se odlučuje za etno glazbu. Godine 2016. izašao je njezin album prvijenac Pantomima: Sevdah i Panonika, album koji je bio hvaljen od publike i kritike, a stvaran je u suradnji sa Zvjezdanom Ružićem, Tihomirom Hojsakom, Bornom Šercarom i Filipom Novoselom.

Iza Zrinke je niz cjelovečernjih koncerata širom Hrvatske. Zrinka je i osnivačica ženskog zbora Zwizde, ansambla koji se bavi glazbenom tradicijom Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke. Album koji je nastao pod njezinim vodstvom nominiran je glazbenu nagradu Porin. Godine 2016. prestavila se je kao kantautorica na Chansonfestu i Zagrebačkom festivalu, osvojivši 2017. godine nominaciju za glazbenu na gradu Porin u kategoriji novog izvođača.

 

Zrinka Posavec, akademska glazbenica, pjevačica, pjesnikinja, producentica i voklana pedagoginja, je jedinstvena umjetnica velikog srca, iz kojeg pjeva i sklada.ODGOĐENA predstava "Stilske vježbe"

Srijeda, 24.1.2018.

Predstava "Stilske vježbe" se odgađa zbog bolesti gospodina Pere Kvrgića.

 

Ulaznice se mogu vratiti na blagajni Hrvatskog doma.Predstava "Stilske vježbe"

Srijeda, 24.1.2018. u 19.30 sati

 

Pozivamo Vas na predstavu

 

Raymond Queneau

"STILSKE VJEŽBE"

 

Uloge: Pero Kvrgić, Lela Margitić

Režija: Tomislav Radić

Prijevod i adaptacija: Tonko Maroević iTomislav Radić

 

Velika dvorana Hrvatskog doma

Cijena ulaznice:  30 kuna

 

Jedna obična zgoda iz svakodnevnog života ispričana na dvadesetak načina postala je zahvaljujući ideji domaćih autora i glumačkom virtuozitetu aktera vrhunska komedija u kojoj uživaju generacije.

Ova kultna predstava izvodi se već punih 50 godina, a kao fenomen svjetskih razmjera uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

Nastale prema originalnoj ideji i u režiji Tomislava Radića i u adaptaciji Tonka Maroevića i Tomislava Radića Stilske vježbe ponudile su kasnih šezesetih godina prošloga stoljeća neuobičajen kazališni format i postale rodonačelnikom novog kazališnog izričaja u kojemu glumac uz psihološku kreaciju lica kreira i kontekst dramske radnje što je otvorilo prostor novoj vrsti glumačkog autorstva i cijelom jednom kazališnom smjeru.Čestitka!

Sretan Božić

i uspješnu 2018. godinu

žele Vam djelatnici

Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom PetrinjaBožićni koncert "Kod Betlema ljuta zima..."

Subota, 16.12.2017. u 19 sati

 

POU  Hrvatski  dom  Petrinja

    Folklorni  ansambl  "Petrinjčica"

Vas pozivaju na

 

Božićni koncert

 

"Kod Betlema ljuta zima…"

 

Subota, 16.12.2017.  U 19 sati

Velika  dvorana Hrvatskog  doma

 

Sudjeluju gosti iz:

Kutine, Velike Gorice,

Sesveta, Slavonije  i  Petrinje

                 

 

Pokrovitelj:  Grad  Petrinja

 

Medijski  pokrovitelj:

Portal 53,  PS Portal,

Petrinjski  radio i  Radio Banovina

 

    Ulaz  je  besplatanSva prava pridržana © POU Hrvatski dom Petrinja | Design by D.Point / Kreativna agencija Powered by: CouchCMS