Događanja:

Predstava za djecu "Grga Čvarak"

Ponedjeljak, 25. rujna 2017. u 11 sati i 13.45 sati

Velika dvorana POU Hrvatski dom Petrinja

Vrijeme izvedbi predstave su u 11 sati i u 13.45 sati

Cijena ulaznice: 20 kn

 

O predstavi:

Grga Čvarak temeljno je djelo hrvatske dječje poezije, pa tako i nezaobilazan lektirni naslov. Od njegovog nastanka 1967. godine do danas, svojim humorom ne prestaje uveseljavati djecu i odrasle. Tko ne zna za Grgu Čvarka, koji svojom ambivalentnošću pokazuje sve odlike pravoga živog djeteta? Upravo je u toj ambivalentnosti dobrote i nestašluka najveća Grgina zanimljivost. U ovoj predstavi ćemo se baviti upravo time, pokušavajući dati svoj odgovor na desetljetnu zagonetku – zašto je Grga tako podvojen. 

A odgovor zapravo čuči u svima nama, nitko od nas nije crn ili bijel, samo što je kod našega Grge to posebno izraženo. Postupci i emocije tako pojačani dolaze do izražaja i otvaraju mogućnost za razgovor o njima – kazališni razgovor, a onda, nadamo se, i razgovor unutar obitelji i/ili razreda. Ovom predstavom Scena “Gorica” nastoji novim naraštajima djece usaditi određenu dozu empatije tj. osjećaj za drugoga I osvijestiti ih da, kada nekome prilaze, to čine s najboljim namjerama i te da isto očekuju od drugih. Temeljni je cilj kazališnog “Grge Čvarka” optimizmom probuditi ono najbolje u svakome od nas I učiniti ovaj svijet ljepšim mjestom.


Glume: Ana Vilenica, Mateo Videk, Tomislav Krstanović
Režija: Ivana ČohŠverko
Dramatizacija: Ivana Čoh Šverko
Kostimografkinja: Iva Šimunović
Scenografkinja: Marta Crnobrnja
Autor glazbe: Dinko Appelt
Oblikovatelj svjetla: Damir Sirotić
Ilustracije: Tomislav Torjanac


Vlastita produkcija Scene Gorica

Uzrast: 4+Koncert "Bow vs. Plectrum"

Srijeda, 27.9.2017. u 19.30 sati

Mala dvorana POU Hrvatski dom Petrinja

Koncert "Bow vs. Plectrum"

Gudalo protiv trzalice

Bow vs. Plectrum nova je glazbena senzacija na hrvatskoj sceni u sastavu Filipa Novosela (tambura brač) i Tihomira Hojsaka (kontrabas). Nesvakidašnji zvuk benda temelji se na ideji spajanja instrumenata; kontrabasa sviranog gudalom (bow) i posve neobično ‒ tambure svirane nekonvencionalnom pravokutnom trzalicom (plectrum). Duo kombinira stilove koji imaju svoje izvore u etno glazbi Balkana i Panonije te suvremenom jazzu. Oba izvođača autori su originalnih skladbi ispunjenih motivima hrvatske narodne glazbe, harmoniji suvremenog jazza i virtuozitetu improvizacije, pridonoseći potpunom izražaju potencijala svojih instrumenata.

Tihomir je dobitnik najveće hrvatske diskografske nagrade Porin, diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a bio je i gostujući profesor na UCLA-u predstavljajući hrvatsku glazbu. Filip je dobitnik raznih nagrada i sudionik značajnih natjecanja, diplomirao je na Konzervatoriju za jazz i suvremenu glazbu u New Yorku te je jedan od najutjecajnijih tamburaških glazbenika novije generacije. 2016. godine izašao je njihov prvi nosač zvuka naziva Bow vs. Plectrum, na kojem gostuju Matija Dedić, Žan Tetičkovič, Vlatko Stefanovski i Theodosii Spassov, a koji je Jutarnji list proglasio najboljim jazz albumom godine. U godinu dana postojanja, duo je održao inozemne koncerte u Sloveniji, Italiji, BiH te turneju po SAD-u.

Ulaz na koncert je slobodanDnevnik malog Perice - kazališna predstava za odrasle

Petak, 22.9.2017. u 20 sati

Produkcija: Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak

Vjekoslav Majer

DNEVNIK MALOG PERICE

 

Kazališna predstava za odrasle

Velika dvorana Hrvatskog doma

Ulaz besplatan

 

 

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak na kazališne daske postavio je predstavu ˝Dnevnik malog Perice˝, poznatu priču Vjekoslava Majera svojevremeno ekraniziranu pod naslovom ˝Tko pjeva zlo ne misli˝.  Komedija je to  o odnosima velikih emocija – ljubavi i mržnje, priča o galerijama svakodnevnih ljudi s kojima i među kojima živimo, pjevamo, radujemo se i tugujemo. Glavnina radnje odvija se u stanu obitelji Šafranek, njihovom dvorištu, obližnjoj kavani, a zaplet započinje kada u život obitelji Šafranek uleti gospodin Fulir i poremeti odnose cijele obitelji.

 

Režiju potpisuje Silvije Vadla

U predstavi igraju: Željka Marelj, Marijana Barišić, Marko Nedug, Silvije Vadla, Maks Heineman, Nina Prangovski, Blaženka Vrbanac, Anita Čalić, Zoran Osmanlić, Bojan Dunaj, Dejan Devetak, Mladen Knežević, Branko Kužnar, Darko Priljević i Stjepan Milatović

 Upisi u Folklorni ansambl "Petrinjčica"

Od 1. do 30. rujna 2017.

POU Hrvatski dom Petrinja

Folklorni ansambl "Petrinjčica"

 

vrši upis novih članova u Folklorni ansambl "Petrinjčica"

za odrasle i djecu od 5 godina starosti na dalje

 

Upis je do 30. rujna 2017.

 

Prijave:

Hrvatski dom Petrinja od 8 do 15 sati, na telefon 815-175

Mala dvorana Hrvatskog doma utorkom i četvrtkom od 19 do 21 sat

Mobitel 099 733 0444

 Prijave za tečaj stranih jezika

Svaki radni dan od 9 do 14 sati

Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja prima prijave za tečajeve engleskog i njemačkog jezika (početnički i napredni).

Informacije možete dobiti u tajništvu Hrvatskog doma ili pozivom na telefonski broj 815-205 svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

Prijavnicu za upis možete ispuniti u tajništvu Hrvatskog doma (potrebno je upisati ime, prezime, adresu, kontakt telefon ili mobitel, OIB, te Vaš potpis).Humanitarni koncert "Obradović-Tixier Duo"

Ponedjeljak, 10.7.2017. u 20:30 sati

Pozivamo Vas na

humanitarni koncert za gimnastički klub Petrinja

u veliku dvoranu Hrvatskog doma

 

Cijena ulaznice:  20 kuna

 

Suorganizacija: POU Hrvatski dom Petrinja

Pokrovitelj: Grad Petrinja

 

Pretprodajna mjesta ulaznica: Knjižara Šušnjić i POU Hrvatski dom Petrinja
 Koncert "Swing, swing, swing, itd."

Petak, 30.6.2017. u 20 sati

 

Pozivamo Vas na koncert

Petrinjskog puhačkog kvarteta

i gosta Karla Ivančića

 

Petak, 30. lipnja 2017. u 20 sati

Mala dvorana POU Hrvatski dom Petrinja

Ulaz je besplatan

 

Program:

 1.  F. Bernard: WINTER WONDERLAND

 2.  K. Dorham: BLUE BOSSA

 3.  C. Velasquez: BESSAME MUCHO

 4.  G. Gershwin: SUMMERTIME

 5.  F. Mercury: BOHEMIAN RHAPSODY

 6.  R. Wiedoeft: SAXOPHOBIA

 7.  D. Ellington: IN A SENTIMENTAL MOOD

 8.  V. Youmans: ORCHIDS  IN THE  MOONLIGHT

 9.  I. Berlin: PUTTIN´ ON THE RITZ

10. H. Carmichael: STAR DUST

11. J. Garland: IN THE MOOD

12. Arr.: F. Graef: SWING LOW, SWEET CHARIOT

 

                 IZVOĐAČI:  MARKO VUKMIROVIĆ, klarinet

                                     FRAN KOMLINOVIĆ, saksofon alt

                                     MILAN SCHMIDT, saksofon tenor

                                     STJEPAN KENĐEL, saksofon bariton

 

                 GOST: KARLO IVANČIĆ, klavirKoncert "My Ethno Story"

Srijeda, 28.6.2017. u 20:30 sati

Pozivamo Vas na koncert

PAULA JUSIĆ

i

ĐELO JUSIĆ jr., klavirska pratnja

 

"MY ETHNO STORY"

 

Koncert će se održati u atriju Hrvatskog doma

(u slučaju kiše koncert će se održati u maloj dvorani Hrvatskog doma)
 

 

Paula Jusić - pjevačica je vrlo osebujnog glasa, koja već dugi niz godina egzistira na domaćoj i inozemnoj sceni, vrlo profesionalno i samozatajno držeći svoju konstantu već dugi niz godina. Autorica je brojnih tekstova pjesama, kako dječjih, tako i zabavnih, pop i šansona.Predstava "Crvenkapica"

Srijeda, 7.6.2017. u 10.30 sati

Teatar Poco Loco vas poziva na izvedbu priče

CRVENKAPICA

Članovi Teatra Poco Loco proveli su dosta vremena smišljajući koji je najbolji način za ispričati bajku. I uz pomoć prijatelja glumaca i glazbenika smislili su svoj način - on uključuje pjevanje i sviranje, crtanje i projekciju, glumu i nezaobilazni humor! U stalnom kontaktu s djecom, roditeljima i odgajateljima, iz priče u priču istražuju proces pripovijedanja, te uvode djecu u najranije iskustvo sudjelovanja u kazališnoj predstavi.

Kakve sve delicije nosi Crvenkapica svojoj baki? Tko je Crvenkapici sašio kapicu? Tko je toliko gladan da bi smazao i luk? Koju pjesmicu pjeva bakica svojoj najdražoj unuci? A kojom pjesmom će Crvenkapica pozdraviti bakicu? Dođite i pjevajte s nama uz zvuke harmonike...

 

Režija: Renata Carola Gatica

Dramatrugija: Maja Katić

Mala dvorana Hrvatskog doma

Sva mjesta za predstavu su popunjena!!!Koncert: Acoustic Project

Utorak, 6.6.2017. u 20 sati

Atrij POU Hrvatski dom Petrinja

Ulaz je slobodan

Koncert je realiziran uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH

 

Ansambl je počeo djelovati 2008.god., i od tada je održao brojne koncerte u Zagrebu i diljem Hrvatske nastupivši na vodećim festivalima u zemlji, pritom ugostivši brojne ugledne klasične i jazz-glazbenike kao što su Neven Frangeš, Elvis Stanić, Mario Mavrin, Ricardo Luque, Maria Kuhar Šoša i drugi, te su njima ostvarili vrlo uspješne i raznovrsne programe. Godine 2012. ansambl objavljuje svoj prvi CD u "Moriss Studio" s producentskim timom Mire Vidovića, a u izdanju Aquarius Recordsa te snima spot za skladbu "Sous le ciel de Paris" u režiji Darka Drinovca. Većinu predstavljenih skladbi aranžirao je umjetnički voditelj ansambla Dubravko Palanović, a na programu su bila djela G. F. Händela (Sarabanda), J. S. Bacha (Fuga), D. Palanovića (Preludij), C. Debussyija (Clair de Lune), E. Ahbeza (Nature boy), R. Rodgersa i L. Harta (My funny Valentine), H. Girauda (Sous Le Ciel De Paris), N. Rote ( glazba iz filma The Godfather), P. D' Rivere (Afro i Vals Venezolano) i grčka tradicionalna (Misirlou). Acoustic project čine:

Dani Bošnjak ,flauta

Branko Mihanović,oboa

Mario Čopor,klavir

Leonardo Losciale,udaraljke

Sreten Krstić, violina

Davide Albanese,violina

Aleksandar Jakopanec,viola

Jasen Chelfi,violončelo

Dubravko Palanović,kontrabasSva prava pridržana © POU Hrvatski dom Petrinja | Design by D.Point / Kreativna agencija Powered by: CouchCMS